Columbia 14-1 overklast tegenstander RDC

Zaterdag 16-12 stond de laatste wedstrijd op het programma, THUIS tegen RDC.
Op het spel stond het veilig spelen vd 3de plek en dus hadden we winst nodig.
We speelden op het hoofdveld dat brengt altijd wat extra’s mee.
Om 12.30 uur floot de scheidsrechter op zijn fluitje en werd de bal in beweging gebracht.
Beide teams hadden er zichtbaar zin in, maar de 1ste 5 min zag het er een beetje rommelig uit van beide kanten, RDC dat als eerste gevaarlijk werd kreeg de bal gelukkig voor ons niet achter onze keeper en kwamen we goed weg.
Columbia dat beetje bij beetje beter in het spel kwam kreeg steeds meer controle en dat resulteerde in de 7de minuut in de 1-0 voorsprong, deze goal kwam tot stand door een splijtende pass op onze spits die met zijn snelheid de verdediging eruit liep alsof ze er niet stonden en kwam oog in oog met de keeper van RDC waarna hij hem beheerst onder de keeper door schoof.
Na deze goal kwam RDC na een goede aanval in kansrijke positie en loste ze het schot vanaf randje 16,waar wij de 1-1 zagen vallen dacht onze keeper er anders over en plukte de bal uit de bovenhoek en hield zo zijn en ons doel leeg, WAT EEN GEWELDIGE SAFE!!!
In het vervolg van het 1ste bedrijf pakte Columbia meer en meer de controle en speelden we RDC meer en meer uit elkaar.
Waarin we in de voorbespreking hadden gezegd dat we de juiste mensen instelling moeten brengen op de juiste manier, dus wie sturen we de diepte in en wie kunnen we beter in de voet bedienen speelden we een mooi opgezette aanval fantastisch uit en bedienden we ons linksbuiten die goed los kwam van tegenstander met een strakke pass in de voet en hij draaide zich uitstekend weg en passeerde de aanstormende verdediger op een zeer efficiënte manier en joeg de bal hoog in het dak vd goal en zo kwamen we op een 2-0 voorsprong in de 22ste minuut.
In het laatste kwartier vd 1ste helft speelde Columbia met controle en domineerde de wedstrijd.
Met nog wat kansen hadden we misschien met een grotere voorsprong de rust in moeten gaan maar helaas bleef het bij de 2-0.

In de rust bespraken we nog een aantal verbeter punten en die namen we goed in ons op zagen we gelijk terug in het begin vd 2de helft.
Columbia dat doorging met een goede spelintensiteit gaf de tegenstander geen kans en bleven wij meer als de bovenliggende partij.
Een 2de helft zoals gezegd konden we niet wisselen wat spelers betreft en besloten we om binnen de huidige 11 wat posities te veranderen en zo ging onze spits naar de vleugel en onze vleugelspeler naar de spits.
Deze omzetting bracht gelijk weer meer gevaar en kwam onze buitenspeler er vaak goed langs op snelheid en bediende hij de inkomende spelers in de 16 wat goede kansen opleverde maar helaas konden we net dat laatste zetje niet geven om de voorsprong uit te breiden.
Columbia dat voelde en uitstraalde dat er meer in zat bleef volle bak pressie spelen en drukte rdc verder en verder terug.
En dat resulteerde in de 59ste en 63ste minuut in wederom 2 geweldige goals waaraan een goede aanvalsopzet zoals vaak op getraind in de aanvalsvormen er met precisie uitkwam.
Het inspelen door bewegen en de korte combinatie in de as waarbij uiteindelijk de bal na de vleugel word geopend om vanuit daar de voorzet te geven kwam er dus 2x perfect uit waarbij onze verplaatste vleugelaanvaller de bal 2x op maat op het voorhoofd van onze goede positioneerde spits legde en 2x keihard raak kopte,2 goals uit het boekje waarbij het geluid van de tribune weer gaf dat het genieten was en zo wonnen wij deze laatste wedstrijd waarin we de 3de plek veilig stelde met een overtuigende 4-0.
Wij als begeleiding en ik weet zeker ook alle aanwezigen inclusief de begeleiding van RDC hadden genoten van een zeer goed Columbia met 4 fantastische goals en goed veldspel.
Na afloop kregen wij als team dan ook grote complimenten van onze tegenstander van zowel spelers als hun trainers en dan weet je dat we een ontzettend leuk en goed team zijn waarin alle spelers er elke keer weer alles aan doen om het beste eruit te halen.

Trots op jullie zoals altijd maar vandaag iets meer want voor een trainer is het het mooiste als de oefenstof er in de wedstrijden zichtbaar uit komen.

As dinsdag zullen we nog 1x trainen en dan gaan we met zijn alle de welverdiende vakantie in en wensen we jullie alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig maar vooral gezond 2024.