Jeugdscheidsrechters

Een voetbalwedstrijd kan niet gespeeld worden zonder dat er een scheidsrechter of spelbegeleider (Onder 8 t/m Onder 10) is. Columbia is er trots op dat de thuiswedstrijden van de jeugdteams vrijwel altijd worden gespeeld onder de leiding van gediplomeerde scheidsrechters. Dit is mogelijk omdat steeds meer jeugdleden bereid zijn om een scheidsrechtersdiploma te halen. Het betreft of het diploma pupillenscheidsrechter of het diploma juniorenscheidsrechter. Spelbegeleiders behoeven geen diploma te hebben maar het heeft wel de voorkeur.

Elk seizoen zijn we weer op zoek naar aanvulling van ons scheidsrechterscorps. Iedereen die is geboren in 2004 of later vragen we om zich aan te melden om (af en toe) op zaterdag een wedstrijd te willen fluiten. De oproep geldt zowel voor jeugdleden als ook voor volwassenen( je hoeft daarvoor geen lid van Columbia te zijn) De jeugdscheidsrechters van Columbia worden op diverse manieren ondersteund nl.

  • goede begeleiding, communicatie en planning
  • scheidsrechterstenue
  • consumptiebonnen (3 per wedstrijd)
Lijkt het je ook leuk om af en toe een jeugdwedstrijd te fluiten en je wilt daar meer informatie over?
Stuur dan een mailtje naar: wedstrijdsecretarisjunioren@avvcolumbia.nl

In overleg en met ondersteuning van Columbia kan ervoor gekozen worden om een (korte) scheidsrechterscursus te volgen.

 

Scheidsrechterscursussen worden gegeven door de Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn en omstreken (SAO) of via de KNVB. Hieronder nog wat meer informatie:

Pupillenscheidsrechter

Deze opleiding is vooral bestemd voor jongeren vanaf 12 jaar die binnen de eigen vereniging wedstrijden van pupillen willen gaan leiden. Echter, ook volwassenen kunnen deze cursus volgen. Duur van de cursus: 2 x 2,5 uur

Juniorscheidsrechter

Deze opleiding is bestemd voor jongeren van 15 jaar tot 19 jaar die binnen de eigen vereniging pupillen- of juniorenwedstrijden willen gaan leiden.

Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal (BOS veld)

Opleiding voor diegenen die gemotiveerd zijn om wedstrijden te leiden in het veldvoetbal. De deelnemers (16 jaar en ouder) worden opgeleid tot KNVB- en/of verenigingsscheidsrechter. Deze scheidsrechtersopleiding gaat uit van de praktijk. Op het veld wordt geoefend in het leiding geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels daarbij. Duur van de cursus: 7 x 3 uur.

 

Columbia is meestal bereid om de kosten van deze opleidingen te vergoeden.