Vertrouwenspersoon (VCP)

Jan Scherpenzeel is de verenigingsvertrouwenspersoon van Columbia.

Jan heeft de opleiding verenigingsvertrouwenspersoon gevolgd van het NOC-NSF en sinds maart 2017 in bezit van het certificaat.

 

Pesten, seksuele intimidatie, ongewenst gedrag, komt steeds vaker in het nieuws, ook binnen de sport. Denk hierbij aan ongewenst gedrag tussen volwassenen, trainers, leiders en de nog jonge sporters, maar denk hierbij ook aan ongewenst gedrag tussen de kinderen onderling of tussen volwassenen onderling. Iedereen heeft recht op een veilig sportklimaat, of je nu als kind plezier wil beleven aan het voetballen, of je als trainer of leider, als vrijwilliger actief bent. Praten hierover is vaak moeilijk. Als jij te maken hebt met ongewenst gedrag kan je binnen Columbia terecht bij onze vertrouwenscontactpersoon. Hieraan zijn geen kosten verbonden. De besproken informatie wordt altijd vertrouwelijk behandeld. Anonimiteit is gewaarborgd

 

De VCP ’er is bij voorkeur te bereiken via email: avvcolumbia.vcp@gmail.com Jan is dagelijks te bereiken onder nummer: 06 21595697.

 

Wij streven naar een team van VCP’ers. Wij zijn nog op zoek naar een vrouw die als VCP actief zou willen zijn binnen onze vereniging.

Onze externe vertrouwenspersoon

Wil jij toch praten met iemand buiten Columbia dan kunt je terecht bij de bij de vertrouwenspersonen van de KNVB. Deze vertrouwenscontactpersonen verzorgen de eerste opvang en zijn het eerste aanspreekpunt. Ze nemen meldingen aan, informeren over mogelijke vervolgstappen, verzorgen procesbegeleiding en hebben een adviesrol richting verenigingen. Wil je in contact komen met een vertrouwenscontactpersoon van de KNVB, neem dan contact op met Pascal Kamperman, Louisse Vonk of Edwin Goedhart. U kunt hen bereiken onder nummer: 0343 – 499 182, dan wel via email: vcp@knvb.nl

 

Columbia streeft naar er een naar een gezonde, sociale vereniging te zijn waar iedereen zich thuis voelt.