Wedstrijdverslag Jeugd

Samen 1 Columbia: Columbia JO8-1 vs SV Twello JO8-1 / 16-12-2023

Aan alles komt een einde en zo ook aan fase 2 van seizoen ‘23/‘24. We mochten lekker thuis spelen en ook nog eens tegen een superleuke tegenstander. Helaas was 1 van onze kanjers afwezig en waren we met zijn achten vandaag. Net als vorige week werden er voor de wedstrijd nog door de mannen zelf doelen bepaald. Hoofddoel: heel veel lol maken samen. Doel verdedigers: Max 3 goals tegen en de aanvallers: minimaal 5 doelkansen.

We hadden het geluk dat jeugdspeler (HELD) Joshua wilde fluiten bij ons. Dus hadden de trainers de handjes vrij. Lets go!

1e helft

Onze mannen gingen na de warming-up net zo geconcentreerd verder en begonnen super sterk. Ondanks de fysiekere tegenstander, schuwden onze jongens het duel zeker niet. Zo kregen we snel de overhand op het midden en konden we over de vleugels de aanval opzetten. Dit resulteerde gelijk in een fantastisch afstandsschot, hard in de rechterhoek. Verdiend namen wij de leiding in de wedstrijd.

Maar SV Twello kwam niet aan de Winkewijert om ingemaakt te worden. Zij schakelden gelijk een tandje bij en maakten gelijk. Maar onze mannen bleven het beteren voetbal spelen. Ballen werden mooi breed gespeeld en er werd goed gekaatst. Die 2-1 kon dus niet lang uitblijven. Bam! Onze verdedigers en keeper stonden hun mannetje achterin en wisten menig kansrijke aanval af te wenden. Toppers!

Wat vandaag opviel was de wil om te knokken, maar ook om dit samen te doen. Plus elkaar de bal gunnen en geven. Supergaaf om te zien. Zo konden de links- en rechtsbuiten elkaar goed vinden met steekballen. Zelfs onze tegenstander genoot van de prachtige passes. Dat is toch een groot compliment. Dit bracht de score op 3-1.

2e helft

Om wat op te warmen zochten we even de kleedkamer op. Waar een kan ranja klaarstond (toch altijd maar fantastisch dat dit wordt geregeld). Suikers erin, teamafspraken op scherp en een verse aanvoerder. Wij zijn klaar voor de 2e helft.

Eén van onze kanjers raakte geblesseerd aan zijn enkel en wilde niet opgeven. “Maar ik kan wel keepen hoor”. Zogezegd, zo gedaan!

We hebben altijd wat moeite met het wisselen van meerdere posities. Dit zagen we ook vandaag weer terug. Omdat we niet goed stonden hielpen we Twello weer terug in de wedstrijd. 3-2. Onze harde kern langs de lijn vond het spannend worden en liet meer en meer van zich horen. Dit hadden de mannen echt even nodig. Hup de schouders eronder!

Ditmaal was het de linksbuiten die een prachtige bal kreeg en de rechtsbuiten diep stuurde met een mooie dieptepass. 4-2.

We creëerden nog de nodige kansen en verdienden zeker nog wat doelpunten. Maar het was Twello dat de eindstand op 4-3 afsloot.

Trots

Jongens wat een mooie pot voetbal hebben jullie op de mat gelegd. We hebben alles gezien: strijd, samenspel, assists, doelpunten, slidings, passie en plezier. Ga zo door en blijf jezelf ontwikkelen en houdt het plezier met elkaar vast. Jullie zijn een geweldig team.

Tot slot

Eén groot compliment tot slot aan de tegenstander die er met ons samen een super leuke en sportieve wedstrijd van hebben gemaakt, Joshua die een fantastische wedstrijd floot en aan de vrijwilligers van Columbia die met ons ervoor zorgen dat de mannen lekker kunnen sporten. Grote klasse! Daar mogen we allemaal best wat trotser op zijn.

PS
Oh ja,…. jullie eigen doelen toch maar mooi weer even gehaald kanjers! Petje af!

Deel deze pagina via: