Jeugdafdeling

Bij Columbia zijn jongens en meisjes vanaf de leeftijd van 4 jaar welkom. Hieronder een overzicht van de verschillende groepen.

In deze categorie vallen alle elftallen van O19 tot en met O14.

In deze categorie vallen alle elftallen van O13 tot en met O8.

Bij de Onder 8, Onder 9 en Onder 10 wordt op een kwart voetbalveld gespeeld en wordt 6 tegen 6 gespeeld.
Bij de Onder 11 en Onder 12 wordt op een half voetbalveld gespeeld en wordt 7 tegen 7 gespeeld.
Bij de Onder 13 wordt op een volledig voetbalveld gespeeld en spelen ze 11 tegen 11

Met voetballen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Vanaf de leeftijd van 4 jaar kunnen kinderen (jongens en meisjes) bij Columbia al kennis maken met de voetbalsport. Bij vooral de hele jonge kinderen gaat dit vooral nog in spelvorm en onder begeleiding van trainers/spelleiders die kundig zijn om met deze leeftijdsgroep om te gaan. Mini’s die lid zijn van Columbia kunnen ook meedoen aan de Minileague regio Apeldoorn. Op zaterdagochtend wordt, elke keer bij een andere vereniging, een mini-toernooitje gehouden (van 09.00 tot 10.00u. of 10.00 tot 11.00u.) waarbij in 4×4 partijtjes gespeeld wordt tegen andere verenigingen.

De Columbia mini’s trainen elke woensdag. Op het hoofdveld worden diverse trainingsgroepen geformeerd zodat de kinderen kunnen oefenen met andere kinderen van dezelfde leeftijd of met dezelfde vaardigheid.

Zolang kinderen in de categorie mini’s trainen en spelen wordt een zeer bescheiden contributie van 11 euro per kwartaal betaald. In de praktijk is dit tot en met de leeftijd van 6 jaar en soms (afhankelijk van de geboortedatum nog een deel van het 7e jaar)Nieuwe kinderen kunnen gewoon tijdens de training op maandag met hun ouders komen kijken.

Dat voetballen alleen een sport voor jongens zou zijn, is allang een achterhaald idee. Voetbal is voor iedereen. Tegenwoordig beleven daarom ook meisjes bij a.v.v. Columbia veel plezier aan het voetballen.

Leeftijdsindeling:

Klik HIER voor de precieze leeftijdsindeling.

bulldog columbia

De organisatie

Bij Columbia staat er een gedegen organisatie om ervoor te zorgen dat de vele verschillende taken binnen de jeugdafdeling goed zijn verdeeld en worden uitgevoerd.

Hiervoor zijn drie commissies verantwoordelijk nl.

  • De Commissie Interne Zaken Jeugd (I.Z.J.)
  • De Voetbal Technische Commissie Jeugd (V.T.C.J.)
  • De Evenementen Commissie Jeugd (E.C.J.)

Elk van deze commissies heeft haar specifieke taken.

De I.Z.J. verzorgt alle organisatorische zaken terwijl de voetbaltechnische aspecten onder verantwoordelijkheid van de V.T.C.J. worden uitgevoerd. De organisatie van diverse activiteiten naast het voetbal is in handen van de E.C.J.

Zoals elke vereniging kan ook Columbia elk jaar weer veel vrijwilligers gebruiken om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt en iedereen het naar z’n zin heeft.

I.Z.J.

De commissie

V.T.C.J.

De commissie

E.C.J.

De commissie

Created with Fabric.js 4.2.0

Meer Informatie

te verkrijgen over onderstaande onderwerpen door ze aan te klikken.

Jeugdactiviteiten

  • Pupil van de Week

    Voor elke thuiswedstrijd van het 1e elftal wordt een pupil van Columbia (uit de categorieën Onder 8 t/m Onder 11) uitgekozen als Pupil van de Week.

  • Penaltybokaal

    In een voorronde wordt van elk team bepaald wie de beste strafschoppennemer is. In de finale doen per leeftijdscategorie (minimaal) vijf spelers mee.

  • Bezetting Jeugdhonk

    Jeugdteams/elftallen worden ingedeeld voor het draaien van diensten in het jeugdhonk op de zaterdagmorgen. We verwachten van elke jeugdleider dat die binnen het eigen team afstemt welke twee personen de eerstvolgende dienst gaan draaien.

Kom ook voetballen bij Columbia

Voetballen wordt pas echt leuk bij avv Columbia

De ene voetbalclub is de andere niet. Je voelt je pas thuis bij een club als ze daar net zo over voetbal denken als jij. En als voetbal voor jou plezier, lekker spelen en ontwikkeling van talent betekent, dan is Columbia jouw club!

Als je gaat voetballen bij een club dan wil je vooral plezier hebben. Samen met leeftijdgenoten lekker tegen een bal trappen en proberen nog beter te worden dan je al was.

Kom zelf eens kijken bij Columbia

Als jij zin hebt om te gaan voetballen, kom dan eens kijken bij Columbia. Je kunt altijd een proeftraining meedoen, dan weet je meteen wat we bedoelen als we zeggen: ”voetballen wordt pas echt leuk bij Columbia”.

Nog Vragen? Neem contact op!

Stuur ons een mail via jeugd@avvcolumbia.nl

Bij Columbia op het veld is iedereen een superheld!

Alle nieuwsartikelen en wedstrijdverslagen zijn te bekijken via de link nieuwsberichten bovenaan de website.