Vios Vaassen JO8-1 vs Columbia JO8-1 / 09-12-2023

Hoe fijn is dat, een keer om 10:00 voetballen op de zaterdag. Onze toppers hadden al even niet meer gevoetbald door het slechte weer. Dus ze hadden er super veel zin in. Eén van die kanjers zei voor de wedstrijd: “ik heb gewoon kriebels in mijn buik, zoveel zin heb ik erin”. Maandag getraind in de zaal vanwege het slechte weer en woensdag gelukkig wel op het veld.

Train de trainers

Afgelopen periode stond in het teken van train de trainer. De onderbouw trainers van Columbia kregen namelijk les van Pass i.s.m. Vitesse (dank nogmaals Björn en Tim). Met de nodige tips op zak zijn we met de jongens aan de slag gegaan. Zo werden er door de mannen zelf doelen bepaald voor de wedstrijd. Namelijk: maximaal 3 tegen goals, minimaal 5x scoren en moesten de twee aanvoerder per helft de mannen meer op positie coachen. Plus werd er een begin gemaakt met teamafspraken door de boys zelf.

1e helft

Onze mannen begonnen erg sterk aan de wedstrijd. Ze stonden goed in positie en al snel konden we hoger druk gaan zetten. Hierdoor dwongen wij de eerste kansen direct af. Al snel kwamen wij op 0-1 voorsprong.

De 0-2 werd door één van onze spitsen gemaakt met zijn chocolade been. Trots dat hij was. “Met mijn chocobeen” riep hij op weg naar de eigen helft.

De 0-3 was een prachtige steekbal van onze spits op onze rechtsbuiten. Die de bal hard in de touwen schoot. Wat een samenspel.

Vios kwam nog niet veel voor in het spel, maar toen ze eenmaal in onze 7 meter kwamen schoten ze de bal hard in de kruising, 1-3.

Maar wij bleven het betere voetbal spelen. Onze laatste man zag de linksbuiten diep gaan en gaf hem de bal fantastisch mee. Dat werd natuurlijk de 1-4 (wat een goal).

Hierop volgende ook nog een super mooi schot hoog over de keeper, wat de 1-5 op scorebord zette.

We namen in de rust de doelen nog even door. De jongens waren blij met hoe het tot dusver ging en hadden er het volste vertrouwen in! Let’s go!

2e helft

We begonnen wat slapjes aan de 2e helft. Mede door de vele positiewisselingen. Iedereen moet eerst weer even op positie staan en de onderlinge afspraken nakomen. Hierdoor liepen we tegen de 2-5 aan. Dit hadden de jongens zelf snel door en ze spraken elkaar dan ook aan. Super knap van jullie!!!

We begonnen weer beter te voetballen en de meegereisde supporters waren aan het genieten van de wedstrijd. Wederom door goed overspelen werd onze linksbuiten weggestuurd door onze nummer 10, die de bal van onze keeper kreeg ingespeeld. 1 speler voorbij, oog in oog met de keeper en bam… 2-6.

Onze controlerende middenvelder had ook het nodige werk achterin verricht, maar zeker ook aanvallend zijn steentje bijgedragen. Echter ontbrak het nog aan een mooi doelpunt. De nodige vuurpijlen waren op de goal afgevuurd. Echter nog zonder resultaat. Hoe gaaf dat hij toch nog de wedstrijd op 2-7 besliste met een prachtig afstandsschot. Grote klasse!

Doelen

Op het veld namen we nog kort de wedstrijd door. De mannen concludeerden dat zij de zelf bepaalde doelen toch maar even hadden gehaald. Klasse!!!!

Fruit

Eén van de vaders had de fruitbak geregeld bij de KNVB en deze ook nog eens tot de nok toe gevuld. Er werd gevochten om appels na de wedstrijd. Wat super! De fruitbak wordt nu doorgegeven na de volgende ouders, zodat de mannen lekker kunnen genieten van fruit na de wedstrijd.