Jeugdnieuws

Het jeugdtrainersschap

Elke trainer is uniek op zijn eigen manier met zijn eigen ideeën, enthousiasme en gedrevenheid.
Belangrijk is dat je er veel plezier aan beleefd, maar dat plezier ook zeker overbrengt op je jeugdspelers, met plezier leer je nou eenmaal sneller, daarbij is het belangrijk dat je als trainer ook zeker het beste uit je speler/spelers weet te halen en dus ook prestatie gericht bezig kan zijn.
De kunst om dat voor elkaar te krijgen lijkt makkelijker dan het is, maar voor een ieder haalbaar, dit bereik je door goede afspraken te maken tussen coach en speler/spelers en deze vooral na te leven.
De durf om de stap te zetten om voor een groep fantastische spelers te gaan staan is voor vele een hoge drempel, vaak komt dit voort uit angst om het niet goed te doen, maar die angst is nergens voor nodig, want iedereen kan zichzelf ontwikkelen en een betere versie van zichzelf maken in het trainers gilde.
De sleutel hiervoor is geduld te hebben en energie te steken in jezelf en je speler/spelers om te leren begrijpen en te voelen hoe je met jeugd om gaat die graag samen met jou als trainer beter wilt worden, essentieel is duidelijkheid en structuur te brengen binnen een groep waarin alle afspraken helder zijn waar alle spelers achterstaan.
Iedere trainer en iedere jeugdspeler kan beter worden elke week weer, want oefening baart kunst.
De kunst om dit samen dus te bereiken is saamhorigheid, wederzijds respect, structuur maar vooral samen werken naar beter en zo uiteindelijk als team een doel te hebben en dat samen te bereiken, op deze manier ontwikkel je op een juiste manier die voor alle spelers hetzelfde is en kan zijn.
Door te leren met en voor elkaar maak je elkaar sterker.
Kwaliteit van trainer en spelers die samengevoegd zorgen voor de mooiste belevenissen binnen een team maar ook binnen de verenging is een sleutel tot succes waarin een ieder een belangrijke rol heeft want naar namen kijken we niet, nee we kijken naar wat nodig is om het beste uit ons zelf maar ook uit elkaar te halen.
Het samen genieten van al het geleerde en dat zaterdags terug zien op het veld als we de tegenstander gaan laten zien hoe goed we al zijn en wat we allemaal al geleerd hebben van de trainer die elke sec elke minuut elk uur elke dag elke week elke maand en dat al zoveel jaren lang het beste voor zijn spelers wilt en daar alles voor doet, want nee half werk houd hij niet van.
Het samen behalen van successen zoals winstpartijen en tot kampioenschappen toe maar ook de verliespartijen die voor een trainer weer zorgen om nog harder te werken om zijn spelers die zo graag willen nog beter te maken en dan samen weer sterker terug te komen is ook weer een stap in ontwikkelen.
Slecht??? Nee wij praten nooit over slecht maar over dingen die al heel goed gaan of beter kunnen, want op deze manier houden we de motivatie hoog omdat we al zoveel goed doen en dat hebben we geleerd van de trainer die ons beter maakt, ja samen met hem zijn wij een team, een team die ervoor elkaar is en klaar staat om te leren.
Samen leren dat is wat ons team maakt dat we nu zijn, op welk niveau dan ook.
Niveau?
Wat zegt niveau nou eigenlijk, in mijn beleving helemaal niet veel en zou het veel liever gelijkwaardigheid noemen, want juist door te voetballen met gelijkwaardige spelers maken je beter omdat je erg veel van en met elkaar kan leren.
Leren net zoals iedere trainer dat doet en met veel passie, gedrevenheid en plezier op het veld staat.
Met de 3 bovengenoemde ingrediënten zorgen zij er samen voor dat ieder kind binnen welke verenging dan ook met plezier ontwikkeld.
Trainer en team zijn samen 1 en beleven mooie dingen samen.
Maar soms komen aan deze fantastische momenten waarin je spelers niet alleen meer je spelers zijn maar ook een beetje je kinderen zijn geworden toch een einde.
Een verenging met liefde voor elk voetballend lid(jong en oud), trainer of in welke vorm als vrijwilliger dan ook maken jou club een plek waar je graag komt om jou kwaliteiten te delen met iedereen die jou club een warm hart toedraagt.

Met deze gedachte sluit ik graag af want wat zijn jullie een stel fantastische spelers vanaf de mini’s tot nu 14-1 heb ik met liefde voor jullie alles gedaan wat in me macht lag en ik hoop dat als ik einde van het seizoen jullie moet overdragen me niet vergeten en jullie als team bij elkaar blijven om nog verder te werken naar het uiteindelijke doel om in het 1ste van Columbia te komen.
Ik zal jullie in ieder geval altijd blijven volgen en zullen jullie altijd een plekje in mijn hart hebben.
Maar voor het zover is hebben we nog 1 fase waarin we samen nog weer stappen gaan maken en zo te werken naar een mooi einde van een geweldige samenwerking die we al die jaren met elkaar hebben beleefd.
Ik hou van jullie toppers.

Columbia 14-1 van mini tot nu een geweldige groep jonge jongens met ontzettend veel kwaliteit en potentie.

Avv Columbia is te place to be!!!

Deel deze pagina via: