NiEuWs

(Voorlopig) afscheid Patrick van Amersvoort

Mooi Columbia, met je zwarte broek en gele trui, ja dat zijn onze Columbia lui, al zoveel jaar!

Beste Columbianen,

Hierboven de eerste zinnen van het refrein van het Columbia lied, ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum in 2019. Na 12 jaar ga ik deze voetbal vereniging verlaten en niet als voetbal vader/trainer/vrijwilliger, maar kan inmiddels zeggen als echte Columbiaan!

Vanaf het moment dat onze zoon Milan bij Columbia ging voetballen ben ik de eerste 2 jaren vooral als vader betrokken geweest bij de club. Na deze 2 jaren leek het mij mooi om iets met mijn voetbalpassie en die van Milan te gaan doen. Dat resulteerde in het worden van jeugdtrainer. 5 jaar ben ik jeugdtrainer geweest. Inmiddels ben ik alweer 5 jaar trainer van de senioren en sinds een aantal jaren Hoofd van de Voetbal Technische Commissie Jeugd.

Momenteel volg ik de cursus UEFA B vanuit de KNVB omdat ik als doel heb, hoofdtrainer te worden van een 1e elftal. Elke dinsdag zit ik hiervoor in de schoolbanken bij het CIOS in Arnhem en de dinsdagavond volg ik praktijktrainingen op verschillende locaties. In mei 2024 hoop ik mijn diploma hiervoor binnen te hebben. Het seizoen 2024/2025 wil ik graag als hoofdtrainer van een eerste elftal aan de slag. Afgelopen weken heb ik de Staf, spelersgroep en TC ingelicht over mijn wens en heb ze laten weten op zoek te zijn naar een vacature hiervoor.

De opleiding en het huiswerk nemen samen zoveel tijd in beslag dat het niet langer te combineren is met de taken die ik vervul binnen de VTCJ. Mijn taken zullen daarom intern worden verdeeld over de leden.

De titel van dit verhaal is “Voorlopig afscheid” omdat ik de ambitie binnen de Technische Commissie heb uitgesproken om uiteindelijk Hoofdtrainer te worden van Columbia 1. Mijn bedoeling is om nu bij een andere vereniging in de “keuken te kijken” en dan daarna terug te keren als Hoofdtrainer van het 1e bij Columbia.

In al die jaren dat ik betrokken ben geweest bij Columbia heb ik vele mooie, maar ook ingrijpende momenten meegemaakt. Deze momenten zijn voor mij van waardevolle betekenis (geweest)

Ik zal mijn taken als trainer van het 2e elftal met dezelfde inzet en passie uitvoeren om er alles aan hebben gedaan om in de 1e klasse te blijven.

Mensen individueel alvast bedanken wordt lastig, omdat ik dan mensen kan vergeten, daarom alvast een dank aan de vele Columbianen binnen deze mooie, fijne vereniging. Heel erg bedankt dat ik al die jaren hier mocht zijn!

Sportieve groet,
Patrick van Amersvoort

Deel deze pagina via: