Wedstrijdverslag

Columbia 2 pakt eindelijk 3 punten!

Ik zie u denken: eindelijk weer een wedstrijdverslag? Jazeker, het werd na zoveel weken wel weer eens tijd.

Na de oorwassing van vorige week, mochten de strijders op bezoek bij OBW 2 in Zevenaar. Na een persoonlijk berichtje van de Goedheiligman op Instagram van @avvcolumbia2, wilde ze toch proberen om 3 punten mee te nemen naar Apeldoorn.
De wedstrijd begon gelijk op, maar OBW had toch de betere kansen. Toch was het Gerco die meerdere malen goed keeperswerk verrichte en een 1 op 1- duel goed pakte, waardoor de bal niet in het doel belande. Ook stond grensie Kenny weer scherp te vlaggen, waar de tegenstander natuurlijk niet altijd mee eens was. Net voor rust kreeg OBW een kans in het 16 metergebied, waar Marcel uitstapte en hij de aanvaller licht raakte; strafschop voor OBW. Deze werd onberispelijk binnengeschoten, waardoor het 1-0 werd.

Na de rust golfde het spel op en neer, maar was het een middenvelder van OBW die met een scherpe pass de spits alleen voor Gerco zette en hij zo de 2-0 binnen kon schuiven.
Sta je weer te kijken naar een achterstand. Toch kreeg Columbia met Timo en Nick, 2 100% kansen, maar deze werden helaas gemist. Columbia kreeg het geloof terug nadat Léon op 25 meter van het doel, eerder bij de bal was dan 2 tegenstanders en deze over de keeper heen schoot: 2-1.
Columbia ging achterin 1 op 1 spelen, waardoor er meer druk naar voren kwam. Na slordig balverlies van OBW, kon Timo de bal opvangen en met een voorzet de ingevallen Niels in stelling brengen. Hij tikte de bal zonder aarzeling achter de keeper en bracht zo in de 78e minuut de 2-2 op het scorebord. Columbia was terug in de wedstrijd! Echter liet Columbia OBW wat voetballen en maakte het zich een aantal minuten weer erg moeilijk! Maar daar stond Gerco weer, die op een miraculeuze manier de bal voor de lijn weghaalde. Wat een pot stond deze ijskonijn te keepen zeg! Hulde! Hij hield Columbia op de been.

Columbia kreeg weer de overhand en bij een terugspeelbal van OBW, wilde de keeper de bal ver wegschieten. Hij raakte hem verkeerd en schoot de bal bij Jordy in de voeten, die op 25 meter van het doel stond. Die wist natuurlijk wel raad met dit Sinterklaascadeautje! Jordy gaat alleen op de keeper af en schuift zo koel als het weer, de bal in de 88e minuut langs de keeper het doel in: 2-3!
OBW kreeg in de laatste minuten nog een gevaarlijke kans, maar daar waren Erik en Gerco om de 3 punten veilig te stellen. Wat duurde het lang voordat de scheids dan eindelijk affloot; na 6 minuten extra tijd! Dat moment, dames en heren, oh dat was zo’n lekker gevoel!
Er werd arbeid geleverd, voor elkaar gevochten, er was weer geloof en een achterstand ombuigen naar een overwinning; Dat is gewoon genieten! EINDELIJK 3 PUNTEN!

Opstelling:
Gerco; Erik, Danny, Marcel, Dylano; Rik (Jordy), Kevin, Léon; Tom (Niels), Evi (Timo), Nick.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, dan de thuiswedstrijd en derby tegen Robur et Velocitas 2. Aftrap om 10:30 uur.