Wedstrijdverslag Jeugd

Wedstrijdverslag 25-11-2023 van JO 09-1

Vandaag (zaterdag 25 november) stond de uitwedstrijd in Arnhem bij de plaatselijke vereniging SML op het programma. In de vroegte werd er verzamelt op de parkeerplaats in de regen en kou. Het leek wel alsof het aan het vriezen was met die koude wind. Eenmaal in Arnhem aangekomen was het droog maar nog steeds guur en ijskoud. Na een korte warming up die wel intensief en geconcentreerd uitgevoerd werd kregen de strijders de opdracht om er vanaf het beginsignaal op te klappen en de duels niet te schuwen. Waar normaal deze diesels langzaam op gang kwamen was dit deze keer niet het geval. Zou het door de kou komen dat ze zich warm wilde spelen want er werd vanaf het beginsignaal direct duidelijk wat de strijders wilde en dat was 3 punten mee naar Apeldoorn nemen. Er werd goed overgespeeld en de duels werden goed aangegaan. De 1e kans was dan ook voor ons en deze was eigenlijk direct raak. Op dat moment had SML nog niks laten zien qua kansen bij onze goalie. Tot er vanaf een grote afstand door SML onderkant lat werd geschoten. Volgens de doellijntechnologie was de bal niet volledig over de lijn maar was dit wel een waarschuwing dat SML zich niet zomaar gewonnen gaf. Niet veel later was er vanaf de zijkant een goed schot van SML deze ging ook via de lat over de achterlijn. Dit was het 2e signaal dat SML heel graag die gelijkmaker wilde. En ondanks dat de arbeid en het spel van de strijders verzorgd was konden ze het toch niet voorkomen dat de op dat moment verdiende gelijkmaker er kwam. Pauze.

In de 2e 10 minuten golfde het spel op en neer. De goal had aan beide kanten kunnen vallen. SML kreeg kansen maar Columbia kreeg de grootste kansen. Soms met veel kunst en vlieg werk hield de goalie van SML Columbia van scoren. Was dit pech ja maar ook zeker kunde van de goalie. Het spel was in deze periode misschien wel wat minder maar de duels werden geschuwd. En als het niet lukte met goed voetbal werd het gecompenseerd met een hele hoop arbeid en vieze meters. In deze periode werd dan ook niet gescoord en was de logische tussenstand bij rust 1-1.

Na deze week stiekem contact gehad te hebben met die grote club uit Rotterdam konden wij eenmalig gebruik maken van Bijlow. Deze kwam na de rust in het veld en had duidelijk de doelstelling voor zichzelf om dat hok schoon te houden voor zichzelf en het team. Achterin stond het als een huis. Elke mogelijke aanval die SML wilde creëren werden door het gehele team vakkundig onschadelijk gemaakt. En anders stond Bijlow wel paraat. Aan de andere kant werden een paar beste kansen gecreëerd maar de bal wilde er niet in. Ook bij SML stond een andere goalie de 2e helft op de goal maar ook deze stond zijn mannetje. Toch merkte je wel dat alle strijders en tegenstanders last hadden van de kou. Want niemand bleef stil staan. Maar ondertussen stond nog steeds dit 1-1 tussenstand op het bord. Ondanks de weinig doelpunten deze wedstrijd was deze allesbehalve saai en konden beide supportersgroepen zich kostelijk amuseren van het vertoonde spel van beide ploegen.

Met nog 10 minuten te gaan kregen de strijders de opdracht om achterin geen enkel risico meer te nemen en alle ballen naar voren te pompen. Met schouderduwtjes balonderscheppingen slidings werden de duels achterin gewonnen. Voorin werden nog een paar mogelijkheden gecreëerd maar echt hele grote kansen bleven uit aan beide kanten. Tot kort diep in blessuretijd de bal hard in het gezicht kwam van Noppert. Na een lange blessurebehandeling en overleg met beide trainers en scheidsrechter werd besloten om de wedstrijd af te fluiten. Een hele goede beslissing waar beide ploegen konden leven met een punt.

Vandaag heb ik echt gezien dat jullie het dus wel in je hebben om vanaf het begin direct AAN! te staan. Er werd geknokt voor elke meter en vele vuile meters voor elkaar gemaakt. Vandaag was misschien niet de beste wedstrijd van het seizoen maar ik heb onwijs genoten van het spel. Want vandaag kon je zien dat als het niet gaat zoals het je het wil dan moet het maar zoals het gaat en met veel energie en inzet.

Volgende week staat er weer een mooi affiche op het programma op het sportpark de Winkewijert.

Ga nu maar lekker bij de kachel zitten en ik heb gehoord dat jullie de welverdiende rust hebben verdiend en dat er maandag geen training is. Woensdag mogen jullie weer lekker trainen.

Met vriendelijke groet,

De razende reporter.

Deel deze pagina via: