Columbia 14-1 verliest nipt van Longa

Vandaag 11-11-23 stond de thuiswedstrijd tegen Longa op het programma.
Een voor ons onbekende tegenstander maar juist dat onbekende maakt deze wedstrijden leuk.

Na een goede warm up begonnen de 2 ploegen om 12.30 aan de wedstrijd.
Columbia dat wat afwachtend begon kwam in de openingsfase maar moeilijk tot voetballen toe.
Longa daar in tegen zette er bij ons gelijk de druk erop en werden de 1ste duels gewonnen door een sterk spelend Longa.
Longa dat met hun sterke spelers een hoge energie leverde met veel beweging in de ruimtes had dan ook het betere van spel.
In de 10de minuut maakte hun via een prachtige goal de 0-1.
Columbia dat zich hierna beetje bij beetje aan het herpakken was kwam langzaam in zijn spel en dat leverde 2 grote mogelijkheden op waarbij de keeper van Longa de gelijkmaker voorkwam.
Columbia en Longa beleefden een lange fase waarin beide ploegen niet echt tot kansen kwamen en speelde de wedstrijd zich voor een groot gedeelte af op het middenveld, wel had Longa hierbij iets meer de overhand.
Die overhand die ze hadden kwam voort uit hun fysiek zeer sterke spelers die het ons lastig maakte.
Na 35 min voetbal was het tijd voor de rust

In de rust bespraken we dat er een aantal zaken beter moesten en niet eens zo zeer omdat we niet goed speelde maar meer om hun spel wat meer te ontregelen op het moment dat onze tegenstander de aanval opzette.
In de 1ste helft bleek dat hun doorschuivende spelers teveel ruimte kregen en dus te vrij konden voetballen.
We spraken af dat er een aantal spelers vanuit een andere rol moesten spelen om de opbouw van Longa wat meer te kunnen neutraliseren.

2de helft,
Helaas begon de 2de helft voor ons niet zo als we voor ogen hadden en kwamen we in de 37ste min op een 0-2 achterstand doordat we niet goed mee liepen met de man in de vrije ruimte en dus kon deze speler alleen op onze keeper en maakte beheerst af.
Na deze 2de tegengoal lieten ook wij zien goed te kunnen voetballen en schroefde we de intensiteit op en deden we nog een aantal kleine aanpassingen met wat positiewisselingen en ook met nieuwe krachten in de ploeg.
Dit zorgde ervoor dat Columbia wat meer in het eigen spel kwam en onze tegenstander terug konden drukken.
We kwamen er steeds beter in en dat leverde een aantal goede mogelijkheden op waarin we de aansluitingstreffer verdiende, maar helaas liet deze iets te lang op zich wachten en begon de tijd te dringen.
Columbia dat in de 2de helft liet zien zich niet zomaar gewonnen te geven zette nog een tandje bij en dat leverde dan toch de zeer verdiende aansluitingstreffer op.
In de 53ste minuut werd door een goede aanval de bal door de keeper van Longa afgeslagen en maakte onze linksbuiten die hierop zeer alert reageerde er 1-2 van.
Met nog een minuut of 7 a 8 op de klok voelde we dat die gelijkmaker en dus de puntenverdeling er zeker in zat.
Columbia dat bleef strijden voor elke meter had het grootste deel v.d. 2de helft de bal en gaven we niet of nauwelijks iets weg maar helaas mocht het ondanks het harde werken als team het niet zo zijn en verloren we dus van een goede tegenstander.
Een verliespartij als deze is dan ook geen schande zeker niet als je kijkt naar het verschil in mogelijkheden van dit soort grote clubs ten opzichte van onze mooie verenging.
Ik ben als trainer dan ook erg tevreden met de wedstrijd en de manier waarop wij hebben gespeeld en ja het kan hier en daar altijd beter maar jullie spelers mogen nooit vergeten dat jullie als team geweldige wedstrijden afleveren waarin we vaak winnen maar ook wel eens kunnen verliezen en dat maakt ons steeds weer sterker.
Strijdend ten onder voelt niet als verlies maar als een stap verder en die stap verder komt steeds dichterbij.
Dinsdag gaan we weer aan het werk en gaan we ons weer richten op de volgende wedstrijd en die staat gepland op zaterdag 18 nov uit tegen Lochem.
Mannen voor nu een heel fijn weekend nog en wees trots op wat we weer hebben laten zien vandaag, want trots en tevreden zijn wij ook.