Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Nipte nederlaag voor Columbia tegen SC Westervoort

Nog nooit hadden Columbia en SC Westervoort tegen elkaar gespeeld, maar na de promotie van de blauwwitten en de degradatie van de geelzwarten was het dan op deze regenachtige zondagmiddag zover. Columbia miste nog altijd twee geblesseerden: Mischa Hendriksen en Leon de Bok.

In de eerste helft bleek dat het niveau van de wedstrijd zich aanpaste aan het weer. Beide elftallen hielden elkaar wat dat betreft in evenwicht. Hoewel de geelzwarte brigade elke week dichterbij lijkt te komen, ging het team ook deze keer weer zonder punten richting Apeldoorn. Ondanks de gelijk opgaande strijd voor rust ging Columbia toch met een 1-0 achterstand aan de thee. Saied Smakolli was in de 36e minuut zo ongelukkig om de bal in eigen doel te schieten.

Na de hervatting leek al snel dat Columbia weer een verloren wedstrijd ging spelen, toen Mounir Amezrine in de 54e minuut de 2-0 aantekende. Toch bleek dit in het vervolg niet zo te zijn. De gasten kwamen na 68 minuten weer terug in de wedstrijd toen een handsbal van een Westervoortse verdediger een penalty opleverde. Mike Cyubahiro plaatste de bal feilloos achter de keeper: 2-1. Terwijl de Apeldoorners op de gelijkmaker joegen, viel het doelpunt aan de andere kant. In de 83e minuut wist Martijn Klein Holte te scoren voor de thuisclub: 3-1. Het leek opnieuw gedaan, maar ook nu kwam Columbia terug. Terwijl de extra tijd al liep, wist Stefan Derksen van dichtbij de aansluitingstreffer te maken: 3-2. Het leverde nog een spannende slotfase op, maar helaas wisten de bezoekers niet meer te scoren. Zodoende werd er
opnieuw een nederlaag geleden, maar we konden constateren dat de geelzwarten weer een tegenstander hadden getroffen waar niet persé van verloren hoefde te worden. Dit geeft toch vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Volgende week zondag 12 november speelt Columbia thuis op De Winkewijert tegen DVC ’26 uit Didam. We mogen dan onze oud-trainer Willem Mulderij begroeten. De wedstrijd begint om 14:00 uur.