Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia speelt gelijk tegen DVC ’26: 0-0

Op Sportpark De Winkewijert stond de wedstrijd Columbia-DVC ’26 op het programma in de 2e klasse G. De clubs hebben in het verleden regelmatig spannende ontmoetingen tegen elkaar afgewerkt. Zo herinneren we ons nog een heroïsche strijd in de nacompetitie in 1991 om het klasse periodekampioenschap met DVC’26, VDZ en Columbia. Uiteindelijk realiseerde Columbia deze zomer de promotie naar de 1e klasse. Helaas duurde het verblijf daarin destijds maar één jaar.

Columbia en DVC ’26 zijn er deze zondag niet in geslaagd de bal over de doellijn te krijgen. Hoewel er op de ranglijst een behoorlijk verschil bestaat
(DVC’26 2e en Columbia 13e), kwam de oude wet weer naar boven, dat Columbia zijn beste wedstrijden altijd tegen de topploegen in de afdeling speelt. Ook nu speelde de thuisclub weer een uitstekende wedstrijd, tot nu toe de beste van dit seizoen. Het enige wat er aan ontbrak, waren de doelpunten.
Vijf tot zes doelrijpe kansen waren niet besteed aan de geelzwarte aanval.
DVC ’26 kon hier slechts sporadisch gevaar tegenover stellen. De ploeg van oud-Columbia trainer Willem Mulderij speelde grotendeels op eigen helft en
had de grootste moeite om Columbia van het scoren af te houden. Een geluk voor de gasten was dat hun doelman in grootse vorm stak.

Opnieuw deed Columbia zichzelf tekort. Waar een overwinning op zijn plaats was geweest moest er weer genoegen worden genomen met een puntendeling. Positief hierbij is dat er voldoende kansen werden gecreëerd, het negatieve er aan is dat de afronding nog steeds maar moeizaam lukt. Maar samenvattend kunnen we stellen: als het spel zo blijft, moet het geluk toch een keer onze kant opvallen.

Volgende week zondag 19 november speelt Columbia weer een uitwedstrijd. We gaan dan op bezoek bij Leones in Beneden-Leeuwen op Sportpark Het Zijvond, De Peel 6, 6658 DJ Beneden-Leeuwen. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Opstelling van Columbia tegen DVC ’26:

Yakub Ece, Saied Smakolli, Boy Nuesink, Ejup Smakolli, Thimo van Lier, Sjoerd ten Asbroek, Stefan Derksen, Sirat Sahebzadah, Amro Abbas, Nick Rozendal en Edilson Coelho.

Wissels: Keanu Ruspana en Milan van Amersvoort.

Deel deze pagina via: