Wedstrijdverslag Jeugd

Colmschate ‘33 JO8-2 vs Columbia JO8-1 / 06-10

Vandaag stond de return op het programma tegen onze voetbalvrienden uit Deventer. Eerder speelden wij deze fase tegen dit super leuke team.

De wekkers mochten vroeg worden gezet, want het vertrek stond al gepland om half 8 vanaf Columbia.

Niet alleen was het fantastisch weer, maar we mochten ook nog eens op het hoofdveld spelen en in de kleedkamers onder de tribune. Kortom super geregeld!

Training

Afgelopen week hadden we het geluk dat interim trainer Christian kwam helpen. Er is wederom veel getraind op baltempo, positiespel, rondo’s en ook meer focus op mandekking. Dus weer nieuwe kennis om toe te passen in de wedstrijd. Mooi om te zien hoe leergierig jullie zijn mannen.

Warming-up

De warming-up verliep wat tam. Echt uitgeslapen waren jullie nog niet mannen. Vaak zien we dit in de eerste 10/20 minuten terug. Doorbreken we dat vandaag? Let’s go mannen. De trainer van de tegenpartij was wel onder de indruk en kwam even bij onze mannen kijken hoe die rondootjes allemaal gingen, die steken we weer in zak.

Wedstrijdverloop

We kwamen vandaag gelijk op voorsprong en maakten snel de 1-0 en 2-0 (de eerste goal maakten wij doordat er gejaagd werd op de bal door onze spits en we beloond werden met een snelle treffer en het tweede doelpunt was een prachtige dribbel langs de verdediging door onze eigen Messi).

Tegen de verwachting in hielpen we zelf de tegenstander weer aan het voetballen. We liepen weg uit onze posities en we wilden net te graag allemaal scoren. Hier maakte Colmschate slim gebruik van. Vlot trokken zij de stand gelijk naar 2-2.

In de korte 1e break werden de afspraken herhaald. Focus mannen!

Langzamerhand kregen we meer de overhand. Na een doelpunt vanaf de middenlijn over de keeper heen, merkte je dat we hier met drie punten weg zouden gaan. Hierop volgende een geweldige solo langs 3 man, 2-4!

Rust

In de rust hebben wij de mannen de keuze gegeven. Ieder voor zich en wellicht scoor je zelf, of collectief als team waarbij het team resultaat telt en niet alleen jouw doelpunt. “Samen als 1 team” klonk het op het veld. “Nou kom op dan!”.

De keeper van de 1e helft vond het tijd om de training in praktijk te testen. Niet alleen nam hij de 2-5 voor rekening. Maar mooier nog, hij had de primeur om in de wedstrijd met een coole schaarbeweging de tegenstander het nakijken te geven. Wat een fantastisch actie op deze leeftijd! Het publiek begon te juichen en natuurlijk gaf hij een assist op onze spits, 2-6.

Hierop volgde ook nog een echte spitsengoal, een droge harde knal waardoor de bal hard tegen het net plofte. 2-7. Vasthouden nu mannen.

De mandekking was in het begin van de wedstrijd nogal wennen. “Hé is dit nu mijn man, of moet ik die hebben”. Maar knap hoe jullie hier de eerste stappen in zetten. Dat de 3-7 hierdoor viel is alleen maar goed, want zo kunnen jullie het leren door te proberen. Gaaf als we winnen, maar belangrijker dat jullie groeien, je ontwikkelen. Daar is dit jaar voor.

Onze linksbuiten maakte tot slot nog de 3-8 en 3-9, na o.a. een prachtige assist. Super goed resultaat. Vooral omdat iedereen vanuit zijn positie een mega bijdrage heeft geleverd.

Team effort

Knap mannen om zoiets moeilijks als mandekking, tegen een tegenstander die niet vanuit vaste posities speelt, uit te voeren. Zowel de verdedigers en middenvelders, een topprestatie! Jullie kregen meer en meer plezier en vierde een feestje, na een wederom klasse penaltyreeks, al spetterend en zingend onder de douche! Overigens kregen de douches deze week een dikke 9 van onze mannen!

We pushen jullie flink, maar zien ook flinke stappen. Komende week de laatste wedstrijd van fase 1 op ons eigen sportpark. Dus kom allemaal kijken ;-D.

Tegenstander

Zowel de uit als thuiswedstrijd was super tegen Colmschate. Hoe voetbal in deze leeftijdsklasse moet zijn! Zonder bemoeienissen vanaf de zijlijn en met respect voor elkaar. Top dat dit dus ook ‘gewoon’ kon op en rond de voetbalvelden. We komen jullie hopelijk snel weer tegen!

Deel deze pagina via: