Zuur verlies voor Columbia 14-1 in race om koppositie

Zaterdag stond laat op de middag de uitwedstrijd tegen DTS uit Ede op het programma.
De wedstrijd die inmiddels 3 aanvangstijden kende werd gespeeld om 15.00 uur.
De eerdere tijden waren 10.15 uur en later 14.45 uur waarom hij daarna nog weer een kwartier werd verlaat is ons inmiddels duidelijk maar om daar verder op in te gaan heeft geen meerwaarde.

Zoals gezegd werd om 15.00 uur de bal in beweging gebracht.
De twee teams op het veld begonnen allebei wat aftastend en dat gaf een wedstrijdbeeld weer waarin beide wel wouden maar het allemaal moeizaam verliep.
Dit beeld bleef gedurende een minuut of 20 zichtbaar waarin er maar weinig gecreëerd werd aan beide kanten dus ook weinig tot niks werd weggegeven.
Biede ploegen kwamen slechts tot wat kleine speldenprikjes.
Columbia dat absoluut hun niveau niet aantikten leed veel slordig balverlies en kwamen zo dus niet in hun spel.
Na deze 20 min waarin DTS een driedubbele wissel toepaste met enkele spelers uit hun hogere elftal dat op categorie A niveau speelt (divisie waardige spelers) probeerden hiermee het verschil te maken en dat lukte tot zekere hoogte maar nog steeds was het van beide kanten niet goed genoeg om tot echte kansen te komen.
Na 35 min spelen werd het tijd voor de rust.

In de rust bespraken we dat we een stukje felheid miste met name in de omschakeling van balbezit naar balverlies, Hierin waren we steeds te laat en lieten de tegenstander de ruimte om te voetballen wat ons het laatste deel vd 1ste helft steeds verder onder druk bracht.
We pasten het spelsysteem aan en gingen van een 343 naar 442 met de achterliggende gedachten om meer op de counter te spelen en hun het spel te laten maken.
Profiteren van hun fouten en daarop snel schakelen richting voorhoede.

In de 2de helft waarin we dit 442 systeem voor eerst hanteerden waren het de eerste paar minuten wat onwennig en dat is helemaal niet gek, maar gezegd moet worden dat we DTS tot denken hadden gezet en we minder onder druk kwamen te staan.
In het verdere vervolg ging het eigenlijk steeds beter en kwamen we er een aantal keer aardig uit.
En dit leverde in de 48ste minuut een dot van een kans op en hadden we de 0-1 moeten maken, helaas gebeurde dit niet en dan weet je dat dit zo’n dag word waarin het dan even niet lukt.
Inmiddels speelde DTS met een speler of 5 dat uit die eerder genoemde A categorie kwam en die maakten er in de 53ste minuut 1-0 van.
Columbia dat nog wel probeerden maar het niet meer voor elkaar kreeg verloor hiermee de wedstrijd en de strijd om plek 1.
Bij winst hadden we op 1 punt vd koploper gestaan met een wedstrijd minder.
Het ene moment heb je alles in eigen hand en het andere moment is het weg, maar toch is dit wat het voetbal ook mooi maakt en nooit zeker bent tot de laatste wedstrijd gespeeld is.
Wel zijn wij trots op onze spelers dat nooit opgaven en vochten voor wat ze waard waren tot de laatste minuut.

Heel veel tijd om na te denken hebben we niet want dinsdag staat de volgende wedstrijd weer op het programma waarin we om 18.45 uur uit spelen tegen VVOP uit Voorthuizen.

Voor nu wensen we een ieder een fijn weekend verder en tot dinsdag.