Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Verdiend gelijkspel voor Columbia

In de derde wedstrijd van het seizoen is Columbia erin geslaagd het eerste punt te behalen. Volledig verdiend werd er gelijk gespeeld tegen DIO ’30 uit Druten.

Beide teams waren voor deze wedstrijd nog puntloos en maakten er op De Winkewijert een boeiend gevecht van, waarin men niet veel voor elkaar onder deed. De thuisclub had in de eerste helft iets meer balbezit en wist dit uit te drukken in een voorsprong na bijna een half uur spelen. Nick Rozendal rondde een aanval keurig af (1-0). Deze stand stond bij het rustsignaal ook nog op het scorebord.

In het tweede bedrijf werd DIO’30 sterker en kwam enkele keren gevaarlijk door. Na 52 minuten kregen de gasten een penalty toegekend, maar Columbia-doelman Yakub Ece wist deze met een uitstekende reflex te keren.
Toch wisten de gasten uit het Land van Maas en Waal de gelijkmaker te scoren in de 67e minuut. Een kopbal uit een voorzet belandde in het Columbia-doel (1-1). In het restant van de wedstrijd werd er fel gestreden om de winnende goal, maar deze viel niet meer. De geelzwarten hadden in de extra tijd via Stefan Derksen nog een grote kans om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar de bal ging rakelings voorlangs het doel. Zo bleef het bij 1-1 en dit was gezien de gehele wedstrijd ook een verdiende eindstand. Een belangrijk punt voor de geelzwarten.

Volgende week zondag 15 oktober gaat Columbia op bezoek in de Achterhoek. VVG ’25 is de tegenstander op Sportpark De Pol,
Pelgrimstraat 59 C, 7011 BJ Gaanderen. De aanvang is ook nu weer om 14:00 uur.