NiEuWs,  Wedstrijdverslag

Columbia kan jubilaris geen overwinning schenken

Voordat het nieuwe seizoen begon, was er op De Winkewijert al een primeur te beleven. Voor het eerst in de geschiedenis van onze ruim 104 jaar oude vereniging was er een 80-jarig lidmaatschap te vieren. Henk van de Berg bereikte deze mijlpaal. Hij werd van huis opgehaald om bij Columbia door een erehaag van leden ontvangen te worden. Ook het eerste elftal onderbrak hun warming up om aan te sluiten. Na deze feestelijkheden begon het serieuze werk.

De eerste competitiewedstrijd stond op het programma en Columbia ontving Varsseveld hiervoor op Sportpark De Winkewijert. Een aangenaam zonnetje had vele liefhebbers naar het veld gelokt en deze hoopten op een leuke wedstrijd. Ook de 89-jarige jubilaris rekende op een leuk cadeau in de
vorm van een overwinning van ons 1e elftal, waar hij meer dan 60 jaar geleden ook deel van uit maakte.

Helaas lukte dit niet. Voetballend zat er niet eens zoveel verschil tussen de beide elftallen, maar het ontbrak bij de thuisclub aan de afronding. Het gebrek aan een doeltreffende spits deed zich ook deze zondag weer voelen. Bij de tegenstander liep wel zo iemand in de persoon van Cas Kamperman. Hij zette in de 19e minuut zijn club op voorsprong (1-0) en vergrootte in 42e minuut de stand naar 2-0. Dit werd tevens de ruststand.

Ook snel na de hervatting (52e minuut) ging dezelfde speler door met scoren (0-3). In de 59e minuut zorgde Jeffrey Megens met een afstandsschot voor het mooiste doelpunt van de middag (0-4). De geelzwarten konden hier alleen een portie werklust en goede bedoelingen tegenover zetten, maar zoals gezegd ontbrak het aan scorend vermogen. Zodoende ging de seizoenstart gepaard met een flinke teleurstelling.

Volgende week zondag 1 oktober volgt een uitwedstrijd bij Trekvogels in Nijmegen. Aanvang van de wedstrijd op Sportpark De Kwakkenberg is om 14:30 uur. De gegevens voor de routeplanner zijn: Luciaweg 9, 6523 NK Nijmegen.