Columbia JO8-1 vs Turkse Kracht Deventer JO8-1

Deze zaterdag wederom een thuiswedstrijd op het programma. Afgelopen week is er veel getraind op overspelen en rondo’s. In de hoop het spel voetballend te bepalen tegen deze tegenstander. Want fysiek zagen we de bui al een beetje hangen. “Laten we proberen niet mee te gaan in hun spel”. Let’s go!

Wedstrijdverloop

Kort samengevat en zonder in detail te treden, een wat moeizame start en verloop van de wedstrijd. Waarbij wij als trainers zeker op het punt stonden om van het veld te gaan met onze mannen. Want zeg nu zelf, met 7 jaar moet je toch lekker vrij kunnen voetballen en niet te maken krijgen met verbaal geweld langs de lijn.

Om juist deze knapen lekker te laten voetballen, waar ze zoveel zin in hadden, hebben wij een modus gevonden om de wedstrijd door te laten gaan (enigszins tegen onze principes in).

Een eindstand van 3-17, waar veel over valt te zeggen, maar wij focussen ons op de leerpunten voor ons team.

Wat we wel vaker zien is dat wij graag mooi willen spelen, maar dat je daar niet altijd de wedstrijd mee kunt bepalen. Ook nemen we mee dat de balsnelheid/handelingssnelheid omhoog mag en wij iets eerder van de bal af mogen. Mooie leerpunten voor de komende trainingen.

We zien al wel terug dat onze conditie goed op peil is en we nu 40 minuten als een team vol gas er tegenaan willen gaan. Dat is een mooie stap vooruit ten opzichte van fase 4 van vorig seizoen.

Save the best for last

De laatste 10 minuten hebben jullie echt laten zien hoever jullie zijn in het overspelen en qua spelinzicht. Het laatste kwart lieten jullie je van jullie beste kant zien en daar kunnen we weer mee verder richting de volgende wedstrijd en trainingen!

Trots

Wij zijn super trots op jullie mannen, dat jullie toch het plezier in het spel hebben gehouden. Dat jullie blijven doorgaan als het tegenzit en toch de kracht vinden om de penalty’s te killen! Knap van jullie. We hebben ook meerdere van jullie boven jezelf zien uitstijgen deze wedstrijd. Wees daar vooral trots op.