Wedstrijdverslag columbia 09-1 tegen Hatto Heim van 9-9-23

Vandaag stond de 1e thuiswedstrijd op het programma op sportpark de winkewijert tegen de leeftijdsgenoten van Hatto Heim. Ondanks de mistige omstandigheden werd er een goede warming up gedraaid. Zouden de strijders direct wakker zijn vanaf de aftrap? Helaas de scheidsrechter had nog niet eens de mogelijkheid om zijn fluit uit de mond te halen of hij lag er al in. 0-1 vanaf de aftrap direct balverlies en door het verkeerd raken van de bal bij het uitverdedigen was het al 0-2. We hadden nog geen minuut gespeeld. Waar zou dit toe leiden? Het leek wel of de strijders nu pas dachten dat ze begonnen waren. Het overspelen begon en de vrije man werd gevonden. Kleine mogelijkheden werden gecreëerd. Tot de bulldozer aan een rush begon en de aansluitingstreffer maakte. 1-2. Niet veel later was de stand al weer gelijk. Voor de neutrale toeschouwers was het een mooie wedstrijd waar vanaf het begin de doelpunten als rijpe appelen van de boom vielen. Nog voordat de 1e periode afgelopen was de achterstand omgebogen naar een 3-2 voorsprong. Er werd gehamerd op het veld breed houden achterlijn halen en voorgeven en afwerken. Dit werd niet aan dovemans oren verteld. De 4-2 en 5-2 was exact een kopie van elkaar en werd precies uitgevoerd zoals de technische staf het had gevraagd. Grote complimenten hiervoor. We waren heer en meester op het veld. Je merkte dat het krachtsverschil groot was en nog voor rust was het verschil uitgebreid naar 7-2. Hatto Heim wisselde de keeper in de rust en dat legde ze geen windeieren. Met veel kunst en vliegwerk en goede reddingen hield hij zijn hok schoon. Toch was het Blok die een gaatje vond in de korte hoek en de 8-2 maakte. De lat werd meerdere keren geraakt en er werd overgespeeld. Soms zoveel dat ze het zichzelf lastig maakte bij het afronden. Maar de bedoeling was goed en de bal werd aan elkaar gegund. Nadat de laatste periode begon werd het al snel 9-2. Tijd om de keeper te wisselen want die had het op de 1e minuut na rustig. De keeper mocht toch nog even de spits in en maakte de 10 compleet. Daarna werd de goal van Hatto Heim een schietschijf. Veel kansen werden er gecreëerd en om zeep geholpen door een goede keeper. Weer een schot gehouden door de keeper direct vanuit de rebound weer een goede redding van de keeper de rebound daarna moest hij toch het antwoord schuldig blijven. 11-2. De trainer haalde de jongens bij elkaar in de veronderstelling dat het einde wedstrijd was maar niks bleek minder waar. Het was nog niet afgelopen en Hatto Heim had een vrije doortocht om de verdiende 11-3 te maken. Vandaag was het krachtsverschil groot maar werden de taken wel grotendeels goed uitgevoerd. Wel wakker zijn vanaf de 1e seconde dat is wel een dingetje. Overspelen ging bij vlagen goed en er werden vuile meters voor elkaar gemaakt. Het unicum is dat na 2 wedstrijden de complete selectie al gescoord heeft. De bal werd elkaar gegund. Volgende week mogen jullie wederom naar epe. Verwacht word dat dit een zwaardere tegenstander zal zijn maar met deze inzet passie teamspel kunnen jullie het iedereen lastig maken. Dit is een teamprestatie geweest en mag gevierd worden. Nu lekker genieten van het zonnetje