Columbia 14-1 revancheerd zich en wint overtuigend van koploper bennekom

16-9-23 stond wedstrijd nummer 3 op het programma.
Ditmaal was koploper Bennekom, thuis de tegenstander.
Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week uit tegen SDC Putten, beleefde we de afgelopen week een pittige trainingsweek waarin we veel nadruk legde op verschillende facetten die een week eerder totaal niet liepen in een wedstrijd waarin we als collectief niet thuis gaven.(dit kan en mag een keer gebeuren)en leren we weer veel van.
Na deze goede en zeer intensieve trainingsweek waarin de trainers er nog korter op zaten als anders werd er keihard gewerkt naar vandaag en dat worp zijn vruchten af.

Om 11.30 uur was iedereen weer keurig op tijd en zochten we de kleedkamer op.
We maakten ons klaar en hadden zichtbaar zin om ons te revancheren en het verlies van vorige week van ons af te spelen.
We hielden een bespreking waarin het belangrijkste woord, FELHEID groot op het bord werd geschreven.
FELHEID dat je kan onder verdelen in een aantal aspecten die je graag op het veld terug ziet.
Denk hierbij aan FELHEID in het bewegen, FELHEID in druk zetten(omschakeling),maar ook FELHEID in duelkracht want die kaas op ons brood moesten we er niet af laten eten.
En zo werd de boel extra op scherp gezet.
Om 12.30 uur werd er door de scheids voor het eerst gefloten en kwam de bal in beweging.
Columbia dat gelijk liet zien er vanaf minuut 1 alles aan te doen om die 3 punten op de Winkewijertlaan te houden.
De tegenstander werd direct beperkt tot verdedigen en kwam niet tot nauwelijks van eigen helft af.
Columbia dat een prima indruk maakte was dan ook de bovenliggende partij.
We speelden prima maar toch ook onzorgvuldig, deze onzorgvuldigheid was met name te zien in de eindfase van ons aanvalsspel.
We wilden te snel en te wild de beslissende pass geven en dit zorgde ervoor dat we ons te kort deden om de kansen op te zetten in doelpunten.
Na 25 min was het dan toch raak, doordat onze linkshalf prima over onze linksbuiten kwam en een prachtige individuele actie maakte schoot hard op doel die de keeper van Bennekom te machtig was en zo kwamen we op een dik verdiende 1-0 voorsprong.
Deze 1-0 voelde een beetje bevrijdend en dat zag je terug op het veld.
We lieten zien goed te kunnen voetballen, maar met hier en daar nog wat onzorgvuldige passing en de bal te lang in de drukte te houden konden we de score niet uitbreiden.
En zo eindigde de 1ste helft in 1-0 voor een dominerend Columbia.

In de rust bespraken we de punten waaraan we moesten werken die in de 1ste helft wat stroef liepen.
We sloegen de handen weer in 1 en maakten ons op voor de 2de helft.

Vanaf het fluitsignaal pakte Columbia het gelijk weer op en gingen we verder waar we de 1ste helft geëindigd waren.
De druk werd opgevoerd en Bennekom dat er simpelweg niet uitkwam had het lastig.
Dit leverde in de 40ste min door een splijtende pass van onze 10 richting onze spits die alleen op de keeper af kon, onze spits die koelbloedig bleef en de bal langs de keeper schoof maakte er 2-0 van.
Na deze treffer waarin we de score verdubbelde kwam er even een kleine fase waarin we wat gas terug namen en dat is met deze temperatuur ook niet gek want het is o mogelijk voor welke ploeg dan ook om 70 min lang vol gas te blijven geven.
Wel hadden we de zaakjes onder controle en kwamen we niet echt in gevaar, totdat uit het niets de bal tussen 2 van onze verdedigers viel en hun spits er mee vandoor ging, op goal schoot en via de voet van 1 van onze verdedigers de bal van richting zag veranderen en wat ongelukkig over onze keeper in het doel terecht kwam en zo werd het in de 47ste min 2-1.
De coach pepte de boel vanaf de zijkant nog eens goed op en ook de spelers onderling wisten dat we weer een tandje bij moesten schakelen.
Zo gezegd zo gedaan.
Columbia schakelde inderdaad weer een tandje bij en drukte Bennekom beetje bij beetje weer terug naar hun eigen helft.
Na wat goede aanvallen waarin we helaas de eindfase niet goed uitspeelde konden we niet meteen een antwoord geven.
Dit antwoord kwam er uiteindelijk wel want in de 63ste min werd de bal prachtig geopend van de rechterkant naar onze linksbuiten die verhuisd was vanuit de spits naar de vleugel en deze er met zij snelheid voor zorgde dat de keeper van Bennekom kansloos was en keurig binnen schoot en dus de 3-1 op het bord zette.
Na deze goal en met nog 7 min te spelen was het wel gedaan.
En zo kwam er een einde aan deze wedstrijd.
Columbia dat domineerde over het grootste deel v.d. wedstrijd en Bennekom dat een lastige middag beleefde op ons prachtige complex aan de Winkewijertlaan.

Als trainer kun je kritisch zijn en moet je dat zelfs, maar soms moet je ook gewoon dankbaar zijn voor het werk wat je spelers voor jou en hun team willen verzetten.
Dit maakt ons trots om het mooie geel/zwart van onze club te mogen dragen.
Klasse pot op de mat gelegd toppers, wij zijn trots op jullie.

Voor nu wens ik een ieder nog een heel fijn weekend en tot dinsdag waarin we weer gaan werken naar de volgende wedstrijd.