Fc Zutphen JO8-2 vs Columbia JO8-1 (9-11-23)

Fc Zutphen uit, altijd lastig kunnen we nu wel zeggen! De eerste uitwedstrijd van dit seizoen is een feit. De wekker extra vroeg gezet en om half 8 vetrokken we vanaf de Winkewijert richting Zutphen.

Voor de mannen een wereldreis zo op de vroege morgen.

Aangekomen op een super de luxe sportcomplex (1.200 leden, 8 sportvelden en zo’n 20 kleedkamers), wel even zoeken waar we heen moesten en waar om te kleden. Dit deed onze voorbereiding geen goed vandaag.

1e kwart:

Voordat de jongens op de plek stonden en het idee hadden om te gaan voetballen, konden we al twee keer de bal uit het net vissen. Zichtbaar vermoeid en nog niet de juiste focus, dit wordt een zwaar potje vandaag.

Gelukkig zit er veel scorend vermogen in onze ploeg en eenmaal bij de les brachten wij de stand weer met 2-2 in evenwicht. Echter was de scherpte op het middenveld en in de verdediging er nog steeds niet.

We slaagden er niet in om hoger druk te zetten en lieten de ploeg uit Zutphen met gemak door de as doorbreken.

Ook maakten wij het de tegenstander in de duels eerder gemakkelijk dan moeilijk. Zij noteerden dan ook vlot weer de 3-2 en 4-2 op het scorebord.

Maar veerkrachtig als wij zijn, nog net voor het einde van het 1e kwart scoorden wij nog een mooie 4-3.

2e kwart:

In de korte break gaven meerdere mannen te kennen erg vermoeid te zijn en moeite te hebben met de natte, zware en net gemaaide grasmat. Onze tegenstander was ook veel fysieker in de duels. Kortom een les voor komende wedstrijden. Wees maar wat brutaler op het veld jongens.

Het was dan ook direct Fc Zutphen die het spits afbeet en druk zette op onze helft. In rap tempo liep de score op naar 7-3. We konden in de voorhoede met de weinige momenten voor de goal de aansluitingstreffers niet maken.

Voor de rust maakten we nog wel een mooie 7-4.

3e kwart:

Na een glaasje ranja op het veld begonnen we aan de 2e helft. Kunnen we de jongens wakker schudden?

Onze mannen wilden te graag de score gelijkmaken en stonden niet goed in de posities. Druk op de helft van de tegenstander, maar geen verdediger meer te bekennen op de eigen helft. Als geroutineerde Italianen maakte onze tegenstander daar gebruik van. Op de counter stond onze keeper meermaals 3 tegen 1 in duel en zo liep de score snel op richting 9-4. Waarop wij nog wel 1x het net wisten te vinden. Waarna zij dan weer 3 goals scoorden. Stand 12-5.

4e kwart:

“Jongens, ga nog lekker 10 minuten plezier maken met elkaar”. De korte break hebben we de mannen niet veel meer meegegeven dan dat. Want soms is beter voetballen simpelweg niet genoeg en moet er meer strijd worden geleverd. Voetballende tegenstanders liggen ons merkbaar veel beter, dus werk aan de winkel om ook zonder mooi voetballen wedstrijden naar ons toe te trekken jongens.

In het laatste deel speelden we gelijk, 1-1. Wat de eindstand op 13-6 bracht. We hebben veel geleerd en gaan dat de volgende keer, als we hen bij ons thuis ontvangen, laten zien…

Na het nemen van de penalty’s en het handenschudden van de tegenstander was het ondanks alles toch een feestjes onder de douche. Dat siert jullie mannen.

Koppies omhoog en genieten van het mooie spelletje. Want ook Ronaldo en Messi winnen niet alles. Op naar volgende week, dan spelen we weer lekker thuis!