Wedstrijdverslag Jeugd

Vios Vaassen JO8-1 vs Columbia JO8-1: Columbia doet zichzelf tekort

Afgelopen woensdag stond er een oefenwedstrijd op het programma bij SV Twello. Deze werd nipt met 2-3 gewonnen. Een leerzame avond, omdat de mannen zelf posities konden kiezen. Wat resulteerde in 4 spitsen, één verdediger en wisselende keepers. Teamwork vs het individu. De supporters zagen hierdoor ook een heel ander ‘team’ dan afgelopen zaterdag tegen AGOVV. Waar kiezen de mannen vandaag voor? Iedereen in zijn kracht en als team knallen…. Of…..

We mochten wederom naar Vaassen. Waar we al veel vaker warm zijn onthaald. Ja we lezen veel over gedoe langs de lijn, maar er is ook heel veel positiefs te benoemen langs de voetbalvelden. Waaronder die 9 kanjers van de JO8-1. Die voorbereid aan de wedstrijd beginnen, netjes omgaan met spullen van de eigen en andere clubs, altijd samen douchen na trainen en de wedstrijd en een scheids + tegenstander bedanken na de wedstrijd. Grote klasse mannen.

In de wedstrijdbespreking werden de mannen op scherp gezet. Houden zij de ongeslagen status vast in fase 4? De eigen doelen werden weer doorgenomen en de meerderheid gaf aan toch echt iedereen in zijn kracht te zetten op de best geschikte positie. Kunstgras weer dit keer, daar hebben de boys vaak wel wat meer moeite mee. Let’s go!

Fase 1

Ondanks de goede warming-up begonnen onze toppers slapjes aan de wedstrijd. Een fysieke tegenstanders die hard de duels aan gaat. Daar hebben onze mannen het wat lastiger mee. We waren vaak te laat en gingen dan het duel half of helemaal niet aan. Vios kreeg hierdoor de overhand en scoorde – onnodig – de 1-0. Ondanks de coaching, kwamen de jongens niet terug in de wedstrijd in fase 1. De verdediging en onze keeper wist de schade wel te beperken. Na 10 minuten nog steeds 1-0.

Fase 2

Ook in de beginfase waren we er nog niet bij. Te lief en te afwachtend. Terwijl Vios het duel niet schuwde. Hierdoor liepen we ook tegen de 2-0 aan. “Wanneer gaan wij beginnen Columbia”? Het baltempo ging omhoog van onze kant en we lieten het betere voetbal zien. Een aantal harde schoten wist de keeper van Vios te weren.

Maar na een mooie actie vloog onze linksbuiten erlangs en scoorde zelf de 2-1. Eindelijk de 0 van het bord. Hierna volgde een mooie assist van de rechtsbuiten op de linksbuiten, 2-2. We kwamen weer goed terug in de wedstrijd en lieten meer zien waar de JO8-1 voor staat.

Als kers op de taart scoorde onze pingeldoos op het middenveld een fantastische goal. Een hoog schot van een meter of 20 over de keeper. Lekker, 2-3. Dat wat smullen vanavond bij studio sport.

Fase 3

Deze fase ging vervolgens weer erg gelijk op. We moesten weer wat posities omwisselen, wat onrust bracht. Maar we gaven niets weg en creëerden ook weinig kansen. Het leek alsof de wedstrijd al was gespeeld. Echter moesten hierna nog 10 minuten gespeeld worden. De wedstrijd is dus nog lang niet gespeeld. Een aantal jongens waren al erg diepgegaan en moesten wat op adem komen.

Fase 4

In de laatste fase wat het billenknijpen geblazen. Hoe spannend kun je het zelf maken. We speelden nu tegen de wind in en moesten hier slim mee omgaan. Vanaf het midden werd Vios beter onder druk gezet, waardoor er meer overtredingen van hun kant werden gemaakt. Hiermee creëerden zijn ook een kans en schoten de 3-3 binnen. “Kom op mannen”.

Onze libero kreeg ook een beste trap en dus een vrije bal. Stoer als hij is herpakte hij zich en eiste de vrije bal op. Hij keek eens goed naar de goal en keeper van Vios. Je zag hem denken, dat moet kunnen. Een mega pegel en hard over de keeper, 3-4.

Als dat lukt, lukt er meer. Dus lieten we hem ook de corner van links nemen. Kort indribbelen en Bam, 3-5. Wederom onhoudbaar voor de keeper. Nu uitspelen en met drie punten in de kofferbak naar Apeldoorn. Of,….. In de laatste paar minuten gaven we toch nog een kans weg waar Vios gretig gebruik van maakte. Eindstand 4-5? Nee, de scheidsrechter had nog wat tijd op de klok staan en floot direct – na een eigen doelpunt van onszelf – af. 5-5. Jammer boys, want jullie hadden ook deze wedstrijd gemakkelijk kunnen winnen.

Feest

In de kleedkamer is nog flink gefeest. Want onze rechtsbuiten vierde zijn verjaardag. Dus na hard zingen en een leuke traktatie uitdelen allemaal onder de douche. Komende week weer lekker trainen en op naar de volgende wedstrijd.

Deel deze pagina via: