Columbia JO8-1 VS AGOVV JO8-3: Columbia revancheert zich

De laatste wedstrijd van fase 3 speelden wij ook tegen dit elftal van AGOVV. Een wedstrijd waarin wij onszelf de overwinning niet gunden. Maandag kregen de mannen wat lucht en werd er een fun training afgewerkt. Woensdag weer volle focus en bijna 1,5 uur gas erop. De mannen bepaalden samen weer een wedstrijddoel voor zaterdag. Ze waren kort en bondig. “Ditmaal laten we de echte JO8-1 skills zien”. Lets go dan!

Voor de warming-up werden ook weer de eigen doelen gedeeld; van koekjes, tot Eliots, Wilco’s en hattricks. Alles passeerde weer de revue.

Fase 1

AGOVV stond aan de aftrap en bracht de bal om 08:45 uur aan het rollen. We zaten er direct goed kort op en de posities werden goed bezet. AGOVV speelde niet echt vanuit posities, wat het voor de verdedigers wat lastiger maakte in het begin. Want zoneverdediging hebben we de mannen nog niet geleerd ;-). De eerste minuten gingen gelijk op. Maar de mannen kwamen meer en meer voor de goal van AGOVV. Wij speelden lekker aanvallend voetbal en de passing was erg strak vandaag. Zo werd de rechtsbuiten weggestuurd na een mooie pass van de rechtsachter en met een prachtige pass werd de linksbuiten in stelling gebracht. Bam, 1-0.

Snel erna was het de linksbuiten zelf – die vandaag voor een hattrick wilde gaan – die de bal hard over de keeper knalde. Yes, 2-0.

Ondertussen stond de achterhoede fantastisch te verdedigen. Op het middenveld werden de duels gewonnen en hoogdruk gezet. Zo raakte de keeper van AGOVV wat in paniek en een wild schot kon door onze linksbuiten direct worden afgestraft. 3-0.

Fase 2

In de korte break werden de jongens – ondanks de voorsprong – op scherp gezet. “Laat ze niet terugkomen in de wedstrijd. Zorg dat je verder uitloopt”. De mannen gaven wederom 10 minuten vol gas. Hierdoor konden we verder uitlopen. Onze keeper probeerde met een snelle uittrap de voorhoede 1-op-1 te zetten. Maar AGOVV zag dat ook en zette meerdere jongens op de buitenspelers. Waarop onze andere linkspoot vanaf de linksback positie de bal vroeg en de linksbuiten langs de zijlijn wegstuurde. Wat een pass en natuurlijk de 4-0.

De 5 en 6-0 werden voorbereid door onze andere keeper – die de hele week ziek was geweest – op het middenveld. Vanuit een corner speelde bij prachtig onze linksbuiten aan – die on fire was vandaag – doelpunt! Daarna was het jagen vanaf de aftrap, duel winnen en opnieuw de linksbuiten wegsturen. Wat een samenspel.

Fase 3

De grootste uitdaging was fase 3. Want bij een 6-0 voorsprong wil iedereen natuurlijk een keer scoren. Kunnen de mannen die verleiding weerstaan en op positie blijven spelen? Onze kanjers achterin kregen daarom een nieuwe opdracht. “Houd de nul mannen, dat zou een super prestatie zijn”. Dit hebben ze top gedaan. AGOVV mocht niet in de buurt van de goal komen. In de laatste minuut scoorde onze Italiaanse spits ook nog. Lekker – 7-0 – na een fantastische pass van onze trukendoos op het middenveld.

Fase 4

In de korte break benadrukten de trainers hoe knap het was dat de 0 ook nog op het bord stond. “Houd dat vast toppers”.

Onze libero was echter vastberaden en wilde naast de 0 ook zelf nog een duit in het zakje doen. Na een lange rush langs de zijlijn was hij niet te stoppen. Ging richting de goal en maakte de 8-0. Wat een solo!

Snel erop volgde de 9-0. Onze linksbuiten passeerde knap 2 man en oog in oog met de keeper, een schijnbeweging naar recht en een slim balletje links onderin.

De 10 en 11-0 waren voor rekening van onze keeper van de eerste helft. De eerste vanuit een assist van de linksbuiten en de tweede van de rechtsbuiten. Die ging zo trots als een pauw het veld af.

Tot slot

Superknap mannen dat jullie de tegenstander niet lieten terugkomen. De focus hielden en de nul vasthielden. Elkaar de bal en een goal gunnen. Nu nog wat harder juichen na zo’n prachtige overwinning. We hebben nog lekker op het terras gezeten en vanuit ons team de kantinedienst gedraaid. Wat een heerlijk begin van de zaterdag!

Maandag lekker trainen en woensdag een oefenwedstrijd tegen onze vrienden van SV Twello. Hoe leuk is dat!