Columbia 14-1 doet zich te kort in race om kampioenschap maar de kansen zijn nog niet verloren

Columbia 14-1 dat vandaag 13-4-24 op een mooie zonnige dag af was gereisd naar Ermelo voor de wedstrijd tegen fc Horst kwamen op een fantastisch complex aan waar we ontzettend goed werden ontvangen.
Nadat we de kleedkamer en het veld toegewezen kregen staken we ons in het mooie geel/zwarte tenue en hielden we een korte maar duidelijke bespreking waarin we allemaal bewust waren dat vandaag voor ons allesbeslissend kon zijn in de race om de 1ste plek in de mooi uitgebalanceerde 1ste klasse waarin teams niet voor elkaar onder doen.
Bij winst zouden we volop mee blijven strijden en bij verlies zouden we schade oplopen.

1ste helft,

De 1ste helft begonnen onze toppers gedreven en dat leverde meteen al een goede kans op maar helaas werd deze niet benut en werd het een doeltrap.
Columbia dat de wedstrijd gedurende de 1ste helft voetballend steeds meer onder controle kreeg was de betere op het veld tegen een fc Horst dat vooral de focus had gelegd op de counter die ze met een lange bal op hun spitsen voor gevaar wouden stichten.
Onze fantastische verdedigers smoorden dit steeds ruim op tijd in de kiem waardoor fc Horst niet gevaarlijk werd.
Gezegd moet worden dat onze verdediging 1 vd minst gepasseerde verdediging is in de klasse en dat al gedurende het hele seizoen.
Columbia dat heel wat kansen/goede mogelijkheden bij elkaar speelde was ongelukkig in de afronding en dus konden we het verschil niet uitdrukken op het scorebord.
Fc horst dat in de 1ste helft 1 x de ruimte wel wist te vinden en met een schot van zo’n 20 meter via de onderkant vd lat de score wist te openen kwam geheel tegen de verhouding in dus op een 1-0 voorsprong.
En met deze stand zochten we de kleedkamer op om even tot elkaar te komen en de dingen te bespreken om de druk in de 2de helft nog verder op te voeren en zo snel mogelijk de gelijkmaker te maken.

In de 2de helft bleven we een goed voetballend Columbia zien dat de tegenstander continu onder druk bleef zetten en Horst maar weinig tot geen mogelijkheden gaf om via de counter ons nog meer pijn te kunnen doen.
De kansen stapelden zich op en het kon niet uitblijven dat de gelijkmaker ging vallen.
Deze viel dan ook zeer verdiend in de 56ste minuut.
Columbia dat er nog een stapje bij deed en de druk nog meer opvoerde lag op koers de wedstrijd naar zich toe te trekken.
Maar wederom waren we in de afronding niet gelukkig en wou de bal er maar niet in.
De onderkant vd lat, een vingertop, een grote teen, een grasspriet en werkelijk alles wat de bal kon tegen houden zorgde ervoor dat we de 1-2 niet konden noteren.
En de regel is dan vaak zo dat als je zelf de kansen niet benut de tegenstander dit met hun spaarzame momenten wel doet en zo was horst effectief in de afronding en maakten ze kort voor tijd de 2-1.
Columbia dat weigerde op te geven zetten nog een aantal keer flink aan en dat leverde een geweldige kans op die ook dit keer door een uitstekende keeper van Horst ternauwernood gered konden worden en zo keerden we helaas met lege handen terug naar Apeldoorn waar in spelers met de tranen in de ogen door hun ongelooflijke fanatisme zich verloren voelde en het kampioenschap uit de vingers zag glippen.
Maar nadat alle standen bijgewerkt waren zagen we tot onze grote verbazing dat onze directe concurrent VDZ ook de 3 punten had verspeeld door in eigen huis te verliezen van ons stadsgenoot Robur.
Robur bedankt????
Alle kansen liggen dus nog open en is er nog niks beslist in deze o zo spannende competitie waarin de toppers elkaar allemaal nog een keer treffen.
Voor ons is het nu zaak geen puntverlies meer te lijden en te hopen op een misstap van de concurrentie.
We blijven strijden tot het einde boys.

Wij als begeleiding vonden jullie emotie na de wedstrijd van vandaag mooi om te zien omdat dit aangeeft hoe wij als team met elkaar bezig zijn om het allerbeste uit ons zelf te halen.
Wij zijn trots op een team zoals jullie.
Een team waar nooit aan getornd mag worden.