WSV JO8-2 vs Columbia JO8-1: Columbia op tijd bij de les!

Deze zaterdag mochten we opnieuw bij WSV spelen. Eerder wonnen wij 1-10 van deze tegenstander. “Maar mannen, denk er niet te gemakkelijk over. Laat je niet verrassen”.

De warming-up kon niet worden afgewerkt zoals wij zijn gewend. De velden zijn meestal erg vol door het drukke programma bij WSV. Dus maar even behelpen en proberen wat in te trappen.

In de kleedkamer vertelden de kanjers aan de trainers wat de teamdoelstelling was geworden. Unaniem kozen ze voor de tegenstander opjagen en vastzetten op hun eigen helft.

De eigen doelstellingen werden ook weer 1 voor 1 gedeeld. Om niet alle geheimen van deze ploeg weg te geven. Hier in JO8-1 geheimtaal de samenvatting;

Doe de Gijs, doe een Eliot, pak het koekje en bommetje.

1e fase

Het was WSV dat zelf de aftrap verzorgde. Onze mannen vlogen er direct op. Zo kon onze tegenstander niet van de eigen helft afkomen. Op het middenveld werden de duels gewonnen. Waardoor onze linksbuiten hard kon uithalen van afstand. De keeper kon het schot nog wel keren maar onze rechtsbuiten was scherp en drukte af. BAM, 0-1.

Onze keeper heeft de smaak te pakken als het om de snelle spelhervatting gaat. Want scoren lukt dan wel niet zo makkelijk, maar een assist op naam… Hij zag de linksbuiten vertrekken, schoot de bal ver over de middenlijn. Zo op de stropdas en 0-2.

De 0-3 werd voorbereid en afgemaakt door onze Italiaanse spits. Na een mooie solo een doffe knal links onderin. Achterin werd er hard geknokt en de duels werden gewonnen. Al moest onze keeper nog wel een paar beste reddingen verrichten.

2e fase

Kijkend naar de eerste tien minuten een gelopen race. Toch? We begonnen goed vanaf de aftrap. Volle bak jagen, waardoor de rechtsbuiten zichzelf 1-op-1 zette met de keeper. 0-4 natuurlijk! In plaats van zelf verder uitlopen lieten we WSV weer in de wedstrijd komen. Na de 1-4 scoorden zij ook nog de 2-4. In de rust moesten we de mannen dus wel even toespreken. Want hoe jammer als we het zelf weggeven.

3e fase

De derde fase maakten de mannen het zelf zo spannend dat onze supporters zich geen raad meer wisten. Een ware thriller! WSV opende de score en bracht de stand op 3-4. Totaal onnodig. Maar het gebeurt ons wel vaker. De betere ploeg en de wedstrijd niet weten uit te spelen. Echter stonden er weer een paar helden op. Hierdoor scoorden wij snel de 3-5 vanuit een corner die onze linksbuiten zelf nam. Hij zag de keeper te ver voor de goal staan en schoot de bal hard in het dak van de goal. De 3-6 was er weer één van Italiaanse kwaliteit. Op de counter en niet af te stoppen. Een belangrijke goal. Houd vol mannen.

4e fase

De laatste fase stond in het teken van patat en frikandellen. Huh, horen we u denken… WSV wilde er alles aan doen om de wedstrijd dit keer winnend af te sluiten. Dus besloot de begeleiding om de jongens een “worst” voor te houden. Omdat we toch weer wat zwak van start gingen was het WSV dat op rij de 4e en 5e treffer maakte. 5-6, echt een vertekend beeld van de wedstrijd. We waren beter en sterker. Alleen niet slim genoeg om het duel sneller te beslissen.

Met de 5-7 maakten de mannen de beslissende goal. Wederom onze Italiaan die niet te stoppen was. Zo konden de 3 punten mee naar de Winckewijert.

Toch een knappe prestatie mannen. Jullie waren wat ontregeld omdat onze libero er niet bij kon zijn. Maar ook voor hem de wedstrijd gewonnen. Zingen onder de douche en genieten van de fruit box. Een goed begin van een heerlijk zonnig weekend! Tot maandag toppers!