Topper eindigt onbeslist

Columbia 14-1 deelt punten met VDZ uit Arnhem.

Op een mooie zonovergoten dag stond de topper tussen de nummer 1 en 2 uit de 1ste klasse op het programma.

Beide teams beseften het belang van deze wedstrijd goed en dit zag je terug op het veld.
2 teams die er alles aan deden om als winnaar van het veld te mogen stappen en dit leverde een zeer intensieve wedstrijd op.

Columbia dat in de openingsfase het heft in handen nam en de bovenliggende partij was in de 1ste helft kwam tot goede kansen waarin VDZ het overgrote deel beperkt werd tot verdedigen en tegenhouden.
Maar omdat Columbia zichzelf en hun goede spel niet beloonde was het VDZ dat via een mooie goal op voorsprong kwam 0-1 achter en dus moesten we in de achtervolging.
Deze achtervolging verliep voetballend prima want we waren veelvuldig te vinden op de helft vd tegenstander maar het belonen van ons spel en dus de afronding verliep niet zoals gehoopt en kwam VDZ kort voor rust geheel tegen de verhouding in op een 0-2 voorsprong.

In de rust bespraken we het een en ander en pasten we positioneel een aantal zaken aan en spraken we geloof uit dat er minimaal resultaat gewoon haalbaar moest zijn aangezien ons goede spel.

In de 2de helft werd het voetbal wat meer aan de kant geschoven en werd er meer gevraagd dan dat.
Columbia dat streed voor elke meter was zeker nog niet verslagen en alle spelers haalden het beste uit zichzelf om deze achterstand goed te maken.
Met veel passie en strijd door met en voor elkaar te werken wist Columbia in een uitval van VDZ de 0-3 te voorkomen door een geweldige sliding van onze rechtsback en ons dus in de wedstrijd hield.
Na een klein kwartiertje werd de achterstand dan ook verdiend verkleind en tekende onze geel/zwarte de 1-2 aan.
Het geloof op meer werd groter en groter en dit zag je op elk deel van het veld terug door het winnen vd vele duels en dit bracht Columbia door met veel intensiteit te spelen terug in de wedstrijd en lieten we een minuut of 8 voor tijd de 2-2 noteren.
Columbia dat op zoek was naar de volle buit en dus 1 op 1 ging spelen en dus volop vooruit wilde spelen kwam kort voor tijd nog goed weg doordat VDZ hun 3de goal afgekeurd zag worden wegens buitenspel.
Waar ook hun trainers en spelers vrede mee hadden omdat het duidelijk was dat de man er ruim voor stond en dus deelden deze 2 fantastische teams de punten en daar konden we allemaal mee leven.

Na de wedstrijd en het handjes schudden evalueerden de trainers van beide teams samen even kort de wedstrijd waarin het grootste compliment naar ons werd gemaakt dat we met ons goede spel uit de 1ste helft meer verdiende, maar ook waren we het eens dat we vandaag genoten hebben van 2 ploegen die niet voor niks staan waar ze staan en samen de ranglijst aanvoeren.
Zowel Columbia als VDZ hebben vandaag laten zien dat je op een goede manier met wederzijds respect een hele intensieve een strijdbare wedstrijd kan spelen waarin iedereen met veel plezier op terug kan kijken.
Dit was een voorbeeldwedstrijd voor het jeugdvoetbal in zijn totaliteit.

Met nog 3 wedstrijden op het programma zullen het allemaal finales zijn waarin we alles moeten geven om uiteindelijk aan het langste eind te kunnen trekken
Volgende week speelt Columbia 14-1 weer een topper maar dan uit bij de nummer 3 uit Ermelo FC Horst.