Wedstrijdverslag Jeugd

SP Teuge JO8-1 vs Columbia JO8-1: Columbia wint overtuigend en laat vliegtuigjes links liggen.

Dit weekend een uitwedstrijd voor de boeg. Wordt het voetballen of vliegtuigjes kijken deze zaterdag.

De jongens waren lekker fris en fruitig ondanks het vroege tijdstip. In de kleedkamer werden eerst weer afspraken gemaakt. De jongens wilden als Teamdoel vandaag maximaal 2 goals tegen afspreken. Ook had iedereen nagedacht over een eigen doel. Vingers omhoog en 1 voor 1 legden ze uit waar ze op wilden letten; hoog scoren in de goal, duels winnen alsof het mijn grote broer is, mijn andere buitenspeler in scoringspositie brengen etc. De warming-up was lekker scherp. Een nieuwe oefening waar de mannen met trainen mee waren gestart moest het ook worden voor de wedstrijd. Noud dan doen we dat natuurlijk.

1e fase

Columbia bracht de bal aan het rollen, nadat de mannen de jeugdscheids allemaal even hadden begroet. We stonden goed in de posities. In de 4e minuut schoot onze linkspoot de bal hard weg richting de keeper. Die was nog niet goed wakker en tot ieders verbazing was het de 0-1. Vlot erna werd onze rappe linksbuiten weggestuurd en schoot de bal met een droge knal rechtsonder in de goal, 0-2.

Bij de 0-3 waren het de buitenspelers – die elkaar meer en meer vinden – die middels een prachtige pass en schot het net vonden.

Hoog druk zetten en jagen was het thema van vandaag. Zo kwam ook onze Italiaanse spits aan de bal en met een droge knal 0-4.

2e Fase

Na een korte bespreking stond Teuge weer aan de aftrap. Onze middenvelder – die vandaag hoog wilde scoren – had een missie. Hij zag een kans, joeg de tegenstander op en schoot hard op goal in de bovenhoek. Hoe gaaf als het dan lukt. Als in een jongensboek! Dat hij ook aan de basis stond van de 6e en 7e goal was geen verassing. Want hij had vleugels gekregen. Na een fantastische pass kon de rechtsbuiten de bal er knap inschieten. En de 0-7 scoorde hij lekker nog even zelf. Wederom een hard hoog schot. Benieuwd wat hij volgende week als doel stelt…. De jongens waren echt scherp en stonden allemaal aan.

3e Fase

De jongens kregen in de korte break als tip mee om niet te verslappen. Want denk aan die teamdoelstelling. Niet heel onverwacht was het Teuge die de score opende in de 3e fase, 1-7. Gelukkig was dit een momentopname en scoorde onze linksbuiten direct vanuit een corner de 1-8.

Nu konden onze voorhoedespelers ook heerlijk vrij voetballen vandaag. Wetende dat het achterin stond als een huis. Daar komt bijna niemand langsheen.

Deze fase scoorde onze linkspoot nog even een hattrick. Eén met links, één met rechts en helaas geen golden hattrick met het hoofd :-D. Dit kan niet zonder de geweldige passes. 1-11.

4e Fase

De laatste fase waren de mannen duidelijk vermoeid geraakt. Wat wel supergaaf was. Onze keeper wordt vaker uitgedaagd om mee te voetballen. Dat resulteerde vandaag in een solo tot aan de middenlijn. Super stoer en knap gedaan. Toon maar lekker lef! Voor de teamdoelstelling werd het nog wel even spannend. Want Teuge maakte nog wel de 2e treffer. Echter bleef het hier gelukkig bij. Onze rechtsbuiten – die deze week extra wilde trainen op tweebenigheid – maakte de 1-13 met zijn linker. “Ik raakte hem goed hè trainer” riep hij na het doelpunt. “Zeker die zat er lekker in”.

Teamwork

We hebben vandaag echt een team zien voetballen. Posities overnemen voor elkaar, elkaar de bal gunnen, elkaar coachen. Wat superknap! Alle doelen die jullie zelf hebben gesteld zijn gehaald vandaag. Wees super trots op jezelf en houd deze lijn vast,

In de kleedkamer hebben we nog lekker feest gevierd en lang zal hij leven onder de douche gezongen voor John die getrakteerd heeft. Wat kan voetbal en teamsport toch mooi zijn. Tot maandag en op naar de laatste van deze fase tegen de blauwen.

Deel deze pagina via: