Enorme ziekenboeg houdt Columbia 14-1 niet tegen en wint ook verdiend van DVS Ermelo

Vandaag kregen we als koploper de nummer 3 DVS Ermelo op bezoek.
Een tegenstander die 3 punten achter stond maar ook met een wedstrijd minder, dus was het voor onze geel/zwarte een 6 punten wedstrijd.
Maar met alle personele problemen die al weken aanhouden hadden we niet veel keuzes en moesten we het doen met 12 spelers.
12 spelers waarvan er 3 niet 100% fit waren en niet een volledige trainingsweek konden afwerken hadden we ze er vandaag gelukkig wel bij.
Dat ze erbij waren hebben deze spelers zichzelf opgelegd door goed hun rust te nemen en er alles aan te doen om er vandaag te kunnen staan.
Ook met de drie afwezigen door blessures en andere omstandigheden traden we dus aan met een zeer gehavend elftal dat voor de begeleiding van ons team niet heel veel mogelijkheden gaf om in een wedstrijd bepaalde omzettingen te doen.
Maar Columbia dat in de kleedkamer al het gevoel had er vandaag wederom te zullen staan en met en voor elkaar van plan waren het beste eruit te halen was vastberaden en lieten merken er alles aan te willen doen vandaag.

Nadat we allemaal weer keurig op tijd aanwezig waren volgde de wedstrijdbespreking en waren de afspraken duidelijk.
Onderlinge coaching die zo belangrijk is om elkaar de juiste keuzes te laten maken werden besproken.
Maar ook het brengen van felheid en dan met name in de beweging die moest zorgen voor een betere aanspeelbaarheid in en om de bal, moest zorgen voor wat extra diepgang om onze tegenstander over de knie te leggen.

1ste helft,

Na een goede maar gedoseerde warm up zochten we kort voor tijd nog even de kleedkamer op om nog 1x duidelijkheid te brengen over al het geen wat we besproken hadden.
En zo begon om 12.30 uur de wedstrijd die in beweging werd gebracht door onze bezoekers uit Ermelo.
Columbia dat snel de boel in de organisatie bracht was op zoek om de grip op de wedstrijd te krijgen en zagen al snel dat het spel van onze tegenstander gefocust was op hun snelle vleugelaanvaller.
Wij als begeleiding keken dit een aantal minuten aan waarna we besloten om in te grijpen en onze fantastisch spelende rechtsback te verplaatsen naar de linksback positie.
Dit bleek een goede zet te zijn want na een aantal minuten werd deze speler van DVS gewisseld omdat hij niet meer kon brengen wat er gevraagd werd.
Columbia dat dus meer grip kreeg op de wedstrijd trok ten strijde en zorgde er als team voor dat we DVS verder en verder terug drongen.
Maar toch was het na een lange bal DVS dat gevaarlijk werd waardoor onze laatste verdediger aan de noodrem moest trekken en de speler van DVS ten val bracht.
Een vrije trap op randje 16 was het gevolg.
Onze (leen)keeper zette de muur neer en stelde zichzelf goed op in de goal maar toch viel de bal via de binnenkant vd paal binnen en stonden we in de 14de minuut tegen een 0-1 achterstand aan te kijken.
Columbia dat strijdbaar was schakelde een tandje bij en zorgde ervoor dat DVS meer onder druk kwam te staan, waardoor wij steeds beter in ons spel kwamen.
In de 19de minuut leverde dit een vrije trap op die vrijwel op een identieke plek genomen mocht worden zoals die van DVS een paar minuten eerder.
Deze bal werd door onze linkshalf hard in de muur geschoten en kwam uit de rebound weer bij hem in de voeten terecht en maakte hij een goede individuele actie en schoot verwoestend hard binnen en zo maakten we in de 20ste min weer gelijk.
Dit was na 35 minuten ook de ruststand.

In de rust bespraken we een aantal zaken die de wedstrijd naar ons toe moest trekken.
Gedisciplineerd verdedigen(compact bij balverlies) en de ruimtes bij verovering zo groot mogelijk maken was de insteek om de wedstrijd naar ons toe te trekken.
Ook spraken we af dat als we onszelf een goede uitgangspositie wouden geven er nog een stapje bij moest, ondanks dat we weinig tot geen wissel mogelijkheden hadden.
En zo werden de handen in 1 geslagen en gingen we strijdbaar en vol vertrouwen de 2de helft in.
Columbia dat gedurende de 2de helft het meeste balbezit had was de betere ploeg op het veld en dit gaf de tegenstander een motivatie om het anders te doen en dus gingen ze een ander spel hanteren om ons te ontregelen.
Columbia dat liet zien niet onder de indruk te zijn bleef zichzelf, en zich focussen op de kansen die zouden komen gezien het spelbeeld.
Nadat er een aantal spelers even individueel nog wat extra werd ingefluisterd werd onze spits die verhuisd was naar de rechtsbuiten positie weggestuurd en kwam met zijn snelheid 1op1 met de keeper en werkte de bal koelbloedig af. En zo stonden we na 60 min voetbal op een 2-1 voorsprong.
DVS dat aangeslagen leek gaf toch wat extra gas maar dit gas wat ze gaven was meer bedoeld om op onze spelers grip te krijgen door ze met kleine overtredingen uit de wedstrijd halen.
Maar Columbia 14-1 weigerde hier op in te gaan en bleef strijden met alle energie die we hadden en dit was voor een aantal spelers die echt met blessures speelde een zware opgave, maar ze brachten dit puur op karakter. Alle spelers gaven alles wat ze konden. Waar de een het even niet kon opbrengen ving de ander het op, En deze teamspirit om er samen voor te strijden werd beloond, want in de 67ste minuut maakte onze goed spelende nummer 10 een geweldige goal en schoot hij ons naar een 3-1 voorsprong.
Met nog 3 minuten op de klok en wat blessuretijd kwamen we niet meer in de problemen en geloofde DVS het ook wel en dus was de winst binnen.

Wij als begeleiding hebben vandaag een strijdbaar Columbia gezien dat ook als we enorme personele problemen hebben er met en voor elkaar alles aan willen doen om het best mogelijke resultaat te halen.
En dat hebben we vandaag op een geweldige manier gedaan boys.
Wij zijn trots op jullie weerbaarheid en het vol overgave voor elkaar willen strijden om samen tot het beste resultaat te komen en dat hebben jullie vandaag maar weer mooi gedaan boys.

Voor mij als trainer maar ook voor onze leider heeft deze overwinning ons maar weer eens laten voelen wat een ongelooflijk prachtig team jullie samen zijn, houdt dit vast boys en alle lof naar jullie toe want dat is wat jullie verdienen.

Ook willen we alle support van ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en alle andere bedanken, want ook jullie zijn van groot belang in onze prestaties die wij elke week proberen te leveren.

Voor nu wensen wij iedereen een fijn weekend verder en zien we de boys graag dinsdag weer om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd.