WSV JO8-2 vs Columbia JO8-1

Columbia is een maatje te groot voor WSV

De vakantie zit er weer op. Dat betekent eindelijk weer voetballen voor onze toppers. Ditmaal uit bij WSV op kunstgras. Eigenlijk spelen wij meestal op gras, dus eens zien hoe de mannen hierop uit de voeten kunnen. Aan het weer zal het niet liggen, want het zonnetje was net als onze supporters aanwezig.

Lets go

In de kleedkamer waren de mannen lekker uitgelaten en de sfeer zat er goed in. De aanvoerder voor de eerste helft werd bekend gemaakt en de jongens maakten zelf weer afspraken met elkaar voor de wedstrijd, namelijk:

• Tegenstander vastzetten op hun eigen helft.
  • Afspraken maken met elkaar over wie er in de verdediging staat.

De velden waren allemaal bezet dus moesten we zoeken naar een stukje om warm te trappen. Omdat ons veld niet beschikbaar was moesten we nog eens 15 minuten extra wachten. Maar onze toppers hielden het koppie koel. De trainers lieten de mannen nog even alleen zodat ze de afspraken nog een keer konden doornemen met elkaar. Om 10:45 uur bracht WSV de bal aan het rollen.

Eerste helft

Direct na de aftrap was het Columbia die de tegenstander op eigen helft vastzette. Wie zijn mannetje niet dekte werd door een teamgenoot gecoacht dit wel te doen. De bal werd snel veroverd op het middenveld en onze linksbuiten werd 1-op-1 gezet met de keeper van WSV. BAM, 0-1.

De 0-2 volgde al snel na een prachtige assist van onze baltovenaar op het middenveld. Die onze linksbuiten wederom richting de goal van WSV stuurde. WSV kwam nog helemaal niet voor in het spel.

Onze mannen vlogen na de aftrap er weer direct bovenop. Hierdoor kwam WSV niet van de eigen helft af. De voorhoede was aan het opjagen waardoor onze libero de bal kreeg. Hij is de schrik van menig keeper en schoot weer van verre afstand de bal hoog en hard in de kruising (0-3).

Onze vierde goal was er één vanuit het boekje; keeper speelt de linksback aan, die ziet langs de lijn de linksbuiten vertrekken. Stuurt hem weg en coacht ‘speel de rechtsbuiten aan’. Eén bal op maat en een hard schot in de kruising (0-4). Hadden we die maar op film.

De vijfde en zesde goal kwamen ook tot stond door het knappe opjagen van het team. Hierdoor konden onze buitenspelers ieders weer een doelpunt aan hun telraam toevoegen. Door het fantastische verdedigen en keeperswerk met een 0 op het bord de rust in. Knappe prestatie jongens!

Tweede helft

In de rust werden kort de afspraken doorgenomen. Ook werden de mannen gewaarschuwd om scherp te blijven. Want in Vaassen waren ze kortgeleden ook de veel betere ploeg en gaven ze toch de wedstrijd weg. De eerste tien minuten zagen we dit toch weer even terug. Mede door de vele positiewisselingen was de focus weg. WSV maakte hier goed gebruik van en maakten hun eerste doelpunt, 1-6.

Gelukkig werden de kansen die hierop volgende afgestopt door de kanjers achterin. Onze rechtsbuiten voelde aan dat we tegengas moesten geven. Zodat WSV niet terug kon komen in de wedstrijd. BAM, 1-7.

De laatste fase van de wedstrijd stond het weer als een huis. Er werd weer goed overgespeeld en vanuit de posities gevoetbald. Het harde werken van onze baltovenaar werd ook nog beloont, hij mocht de 1-8 op naam zetten.

Tot slot scoorde onze linksbuiten nog een doelpunt en was het slot voor onze libero met wederom een fantastische knal van afstand. 1-10.

Slot

Omdat ons veld niet meer beschikbaar was ditmaal penalty’s op een grote goal verderop. Weer een gave ervaring rijker mannen.

Door het lekkere weer konden we onze “nabeschouwing” met de mannen op het veld doen. De jongens namen zelf de afspraken door en deelden elkaar en het team complimenten uit. Mooi om te zien hoe jullie als team met elkaar omgaan. Echt grote klasse.

Een wedstrijd met veel en mooie doelpunten. Met samenspel en elkaar de bal gunnen. Posities voor elkaar overnemen en ook de vuile meters willen lopen. Knap verdedigen en super reddingsacties.

We zien jullie groeien en dat is wel het mooiste van alles. Maar drie punten in de tas is toch wel de kers op de taart.

Lekker trainen komende week en dan op naar de volgende tegen het leuke Sv Twello JO8-1.