Wedstrijdverslag Jeugd

Passief Columbia 14-1 wint verdiend tegen defensief sterke ploeg

Vandaag wedstrijd nummer 3 op het programma thuis tegen Veensche Boys uit Nijkerkerveen.
Columbia dat kampt met veel blessureleed en zieken heeft het in deze fase niet makkelijk qua aantallen maar toch houden we een aardig elftal over dat meer dan 1ste klas waardig is.
Ook hielden we op de training rekening met de intensiteit van trainen ten opzichte van de normale trainingen die we afwerken.
En net als je denkt dat al het verdere leed aan blessures bespaart zou blijven, kregen we op vrijdag het bericht dat er weer een speler niet inzetbaar is voor tenminste een aantal weken.
Waar deze speler vorige week nog gelegenheidskeeper was omdat hij normaal een veldspeler is had zijn pols gebroken.
Dit is vorige week in de warm up gebeurt bleek achteraf maar toch heeft deze speler op karakter en een geweldige manier vorige de wedstrijd gekeept en alles op alles gezet om ons team te helpen naar een goede wedstrijd en resultaat en dat lukte (lees verslag 24-2-24)
Dus bij deze wensen we onze speler veel sterkte en beterschap in zijn herstel.
(Wat een ongelooflijke bikkel)

1ste helft,
Veensche Boys dat om 12.30 uur de bal in beweging bracht kwam al snel onder druk te staan en voelden dat het vandaag lastig zou worden.
Hun speelstijl werd ook snel zichtbaar en zagen we dat onze gasten de welbekende bus parkeerde en zeer defensief speelde met de hoop op snelle counters het verschil te kunnen maken.
Columbia dat het balbezit had was zichtbaar de bovenliggende partij.
Waar we domineerden in het balbezit konden we maar moeilijk de kansen bij elkaar spelen.
Veensche Boys dat erg compact speelde maakte het lastig voor ons om er doorheen te spelen.
En zo bleef het bij wat speldeprikken van onze geel/zwarte toppers.
In de 16de minuut brachten we onze 10 op randje in 16 stelling en draaide hij zich knap vrij om vervolgens verwoestend uit te halen en de 1-0 op het bord zette.
In het restant vd 1ste helft bleef Columbia de betere ploeg maar zagen we ook dat het tempo wat te laag was en zo hielden we ondanks het overwicht de bezoekers in de wedstrijd.
Na wat verschuivingen kregen we via een goede individuele actie en goede voorzet van onze linkshalf de bal bij de vrije man in de 16 en deze legde de bal prima breed en tekende we 2-0 aan.
We hadden de hoop dat Veensche Boys er wat meer uit zo komen en dus de ruimte ’s wat groter zouden worden en dus onze voorsprong wat meer konden uitbreiden.
Maar Veensche Boys had de focus vandaag vooral gelegd op het compact verdedigen en dus weinig ruimte weg te geven.
Na 35 min was het rust en konden we even wat dingen bespreken die ons een grotere uitslag moest bezorgen want qua overwicht waren we meer dan de betere ploeg.

In de rust bespraken we dat het qua beweging rondom de bal beter moest.
Het aanspeelbaar willen zijn moest beter met meer diepgang en minder spel vertragend te zijn.
Kortom het tempo moest omhoog met meer diepte in ons spel.
Iedereen was het er mee eens en dus maakten we ons op voor de 2de helft.

2de helft,
Vanaf de aftrap was Columbia gelijk weer op de helft vd tegenstander te vinden maar zagen we ook dat Veensche Boys hun speelwijze niet hadden gewijzigd en vooral bezig was met tegenhouden en het voorkomen van een grotere nederlaag, die zeker gezien het spelbeeld niet gek geweest zo zijn.
Maar ook moet gezegd worden dat Columbia vandaag niet bij machte was de tegenstander kapot te spelen door een hoog tempo te creëren.
Het bleef te passief met te weinig beweging rondom de bal en dus hield Veensche Boys stand.
Halverwege de 2de helft zagen we de 3-0 al vallen, door een mooie aanval met een afvallende bal op een meter of 20 haalde onze rechtshalf die goede aansluiting had hard uit maar zagen we zijn inzet op de kruising uit 1 spatten en dus bleef het verschil op 2 staan.
Columbia dat ook helemaal niet in de problemen kwam tegen deze vooral defensief sterke ploeg zag na een overtreding de bal op de stip komen en was de 3-0 in aantocht maar helaas werd deze kans niet benut en bleef het bij de 2-0.
Columbia dat domineerde in balbezit won verdiend maar ook weten we dat we in dit soort wedstrijden iets meer moeten brengen en dus hebben we ook vandaag een aantal ontwikkelpunten gezien waar we weer aan gaan werken.
Ondanks het een keer iets mindere spel was Columbia meer dan verdiend de winnende ploeg.

Wij als begeleiding zijn trots dat we ook dit soort wedstrijden waarin het niet makkelijk gaat toch proberen te blijven voetballen en voor elkaar en ook met elkaar de wedstrijd naar een goed einde kunnen brengen.
Chapeau en gefeliciteerd boys.

Voor nu wensen we iedereen een goed weekend verder en we zien jullie graag dinsdag weer op de training.

Sportieve groet,
Begeleiding Columbia 14-1

Deel deze pagina via: