Wedstrijdverslag Jeugd

Vaassen JO8-1JM vs Columbia JO8-1

Vandaag weer eens een leuke nieuwe tegenstander op het programma voor onze mannen. Een uitwedstrijd in Vaassen, waar we bij de buren al heel vaak zijn geweest, dus even wennen aan deze clubkleuren.

De trainers waren niet helemaal scherp en stonden netjes te wachten op die ene speler die niet op eigen gelegenheid ging. Logisch ook want die was een weekendje weg ;-D.

Bij Vaassen werden we superleuk ontvangen en was alles top voor elkaar. Dat belooft een mooie zaterdagochtend.

1e helft

Onze mannen hadden een echte scheidsrechter vandaag van de senioren. Toen hij vroeg in welke hand de fluit zat moest onze aanvoerder van de 1e helft wel even schakelen, want normaal mogen wij als uitspelende ploeg standaard beginnen. Hij had het wel goed dus wij mochten alsnog als eerste de bal aan het rollen brengen. Let’s go!

We begonnen supersterk en de ploeg had 1 opdracht, namelijk de tegenstander op eigen helft vastzetten. Waarbij de keeper ook ver voor de goal mee moest gaan doen. Dit resulteerde in een zeer snelle 1-0. Vaassen reageerde direct met een pegel van afstand in de bovenhoek en zo stond het net zo snel weer 1-1. Vaassen scoorde tegen de verwachtingen in de 2-1. Maar voetballend waren wij de baas op het (wat smallere) veld. Verdiend scoorden wij de 2-2 en 2-3. Een balletje breed, een balletje diep en een wonderschone assist. Zo uit het trainingsbroekje. Knap mannen.

Dat we voor de winst wilden gaan bleek snel, want direct na de aftrap een poeier vanaf de middenlijn hard op goal! BAM, 2-4. Snel veroverden wij weer de bal en na een prachtige pass vanaf links ging onze buitenspeler op de goal af en natuurlijk een doelpunt, 2-5. Ondertussen was de verdediging drukdoende om de goal te bewaken. Wat een teamwork. Eén prachtige tegengoal moesten we nog wel even incasseren. De eerste helft sloten we af met weer een prachtige poeier, die via de rug van de tegenstander in de kruising belandde. 3-6. Wedstrijd in the pocket… toch?

2e helft

De nodige positiewisselingen, nog een peptalk voor de 2e helft en op naar de overwinning vandaag! De jongens gaven zelf aan graag de tegenstander vast te blijven zetten op hun eigen helft, dus hielden we dat vast. We waren inmiddels gewisseld van kant. Echter liepen onze mannen in gedachten nog aan de andere kant. Te veel posities gewisseld? De tegenstander die meer en meer op een kluitje ging voetballen? Ineens waren de mannen het kwijt. In rap tempo raakte het telraam van Vaassen vol. 4, 5, 6, 7, 8 en 9-6. Wat zonde mannen. Voetballend klopte het allemaal de 1e helft en fysiek zijn jullie zo gegroeid. Komt het dan toch door de kan ranja die pas na de wedstrijd klaarstond? Zeg het maar.

Wij sloten zelf de wedstrijd af met de 9-7 en konden helaas niet meer verdiend op gelijke hoogte komen. Wel een supermooi doelpunt wederom.

Zo is het voetbal jongens, soms ben je zoveel beter…. En dan tref je Herculus ;-D.

De tegenstander snapte er ook niets van en zei na afloop: “jullie waren zoveel sterker en gaven ineens de wedstrijd weg”. Dat is toch wel een mooi compliment en laten we de eerste helft vasthouden en gaan voor 40min van dit geweld!

Komende week lekker trainen en zaterdag een toernooit vanuit Columbia zelf (4×4 Landentoernooi). Tot maandag!