Wedstrijdverslag Jeugd

Oppermachtig Columbia 14-1 wint ruim van Rkhvv uit Huissen

Columbia 14-1 – Rkhvv 14-1

Vandaag (27 januari jl.) stond in onze voorbereiding de oefenwedstrijd thuis tegen Rkhvv uit Huissen op het programma, dat net als ons in de 1ste klasse uitkomt.
Een voorbereiding die door het weer van de laatste tijd niet zo is gegaan als gepland, maar desalniettemin werkten we afgelopen week een zeer goede traininingscyclus af op de dinsdag en donderdag om er vandaag weer een mooie pot voetbal van te maken.

1ste helft,

De 1ste helft na zo’n lange periode van niet kunnen trainen en of spelen begonnen we niet onaardig maar ook zagen we dat het weer even wennen was en dat we weer in ons ritme moesten komen.
Helaas hadden we deze wedstrijd ook te maken met een paar zieken maar hebben we dit kunnen opvangen met een gedreven speler uit onze 13-2 die overigens ook met regelmaat onze trainingen bijwoont en dus was dit een mooie gelegenheid voor hem om eens goed te proeven en op een wat hoger niveau mee te kunnen spelen in een wedstrijd.
Vanaf minuut 1 was Columbia de betere partij En kwamen we al snel in de 2de min op voorsprong 1-0 dus.
Het verdere verloop van de 1ste helft verliep wat tam en zoals aangegeven was het gewoon weer even wennen en het ritme weer pakken.
Toch bleef Columbia de betere ploeg en kregen we kansen om de score uit te breiden maar helaas voor ons konden we deze kansen niet verzilveren.
Na 35 min gingen we dan ook rusten met de 1-0 op het bord.

In de rust,

In de rust bespraken we een aantal zaken die beter moesten.
1 van die punten was meer voetbal brengen door rust aan de bal te creëren en zo dus beter de juiste keuzes te maken.
Meer beweging in diepte i.p.v. breed zodat we het speltempo hoog konden houden i.p.v. onze eigen spel te vertragen.
Ook voerden we enkele wissels door waaronder de inbreng van onze gastspeler uit de 13-2.
Hij stond te popelen en dat is mooi om te zien.

2de helft,

Columbia dat gelijk zichtbaar anders op het veld stond straalde de energie en gedrevenheid uit en dit kwam ons spel meer dan ten goede.
We zochten meteen de aanval waarin we de rust bewaarden aan de bal en dus de juiste keuzes maakten in de passing werden we gelijk gevaarlijk en domineerden we op elke positie.
In de 41ste min leverde dit de 2-0 op en ook de 3-0 liet niet lang op zich wachten want deze viel in de 43ste min in het netje.
Columbia was heer en meester en hielden de druk en het tempo zeer hoog waardoor we onze tegenstander kapot speelde en er niet meer uitkwamen.
Met deze drive en oog voor elkaar liepen we in de 50ste min uit naar 4-0.
Columbia dat de buit wel binnen had maar altijd honger heeft naar meer bleef onverminderd door voetballen en als team de taken goed uitvoeren, dit bracht ons in de 53ste min op een 5-0.
Rkhvv dat geen poot aan de grond, keek toe hoe wij bleven drukken en konden geen antwoord geven op ons spel.
In de 56ste min kreeg onze gastspeler uit de 13-2 de bal voor zijn linker en bedacht zich geen seconde en joeg de bal hoog in de lange hoek en zo maakte hij er met een schitterende goal 6-0 van.(klasse gedaan jongen)
Met een een kleine 14 min nog op de klok liepen we uiteindelijk uit naar een 8-0 overwinning,
Een overwinning met grote dominantie en zeker in de 2de helft meer dan prima voetbal.
Grote klasse boys neemt dit mee naar volgende week want dan staat de eerste echte voor de competitie weer op het programma.
We zien jullie graag dinsdag weer op de training en hopelijk zij onze zieken dan weer opgeknapt, bij deze nogmaals beterschap voor jullie.
Voor nu wensen wij een ieder een goed weekend verder, geniet ervan.

Sportieve groet,

Begeleiding Columbia 14-1.

Deel deze pagina via: