NiEuWs,  Selectienieuws

Jop van der Linden nieuwe hoofdtrainer!

Jop van der Linden keert andermaal terug op het oude nest. Nadat hij in 2019 terugkwam als speler, mogen we hem nu met ingang van het nieuwe seizoen verwelkomen als hoofdtrainer. Afgelopen weekend hebben we tot tevredenheid van beide partijen overeenstemming met elkaar bereikt.

Jop en Columbia zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Columbia was de 1e club waar Jop ging voetballen totdat Vitesse zijn talenten ontdekte en hij daar de jeugdopleiding doorliep. Na zijn profcarrière die hem o.a. bij Go Ahead Eagles, AGOVV, AZ en in Australië bracht sloot hij zijn actieve loopbaan af bij de club aan de Winkewijert. Het waren mooie jaren waarbij Columbia promoveerde naar de 1e klasse. Zijn komst had destijds al een positieve uitwerking en zorgde ervoor dat spelers graag in het geelzwarte tenue wilden uitkomen.

“Ook nu verwachten we die uitstraling naar spelers. Daarnaast is Jop bekend met een groot deel van de selectie. Met zijn BVO achtergrond en zijn tactisch inzicht hebben we alle vertrouwen in hem. Bovendien heeft hij ook nog Columbia DNA”, aldus bestuurslid Technische Zaken Rolf Derksen.

Ook Jop van der Linden is blij met de kans die hij bij zijn oude club krijgt: “Voor mij is het een mooie vervolgstap in mijn nog prille trainerscarrière. Ik ben bij de club begonnen met voetballen, teruggekomen in het 1e elftal en dan nu het hoofdtrainerschap. Ik weet een hoop van Columbia en heb bij de club als (jeugd)speler mooie successen gekend. Hopelijk nu als trainer ook!”

Wij wensen Jop alvast heel veel succes en kijken uit naar zijn komst.

Deel deze pagina via: