DAVO JO8-1 vs Columbia JO8-1 / 04-11-2023

Fase 2 van de competitie is aangebroken. Er is hard getraind deze week en ondanks het weer flink meters gemaakt met de nieuwe oefenstof. Centraal staat het combineren/vanuit de posities spelen en het duel. Eens kijken of we dit terug gaan zien in de wedstrijd. In fase 1 mochten wij ook al uitspelen in Deventer. Dus een bekende omgeving.

Beginfase

Iedereen was lekker op tijd en de sfeer was goed. Klossen aan en op naar het veld. De warming-up was wat tam en de ballen bleven niet altijd goed binnen de vierkanten. Iets wat we vaker merken bij uitwedstrijden.
In de korte bespreking nog voor de wedstrijd spraken we elkaar hierop aan. “Begin nu sterk aan de wedstrijd, zet vast en kom snel op voorsprong”. Want deze tegenstander mag graag wat fysieker spelen, wat niet ons spel is.
De eerste 10 minuten waren wij de betere ploeg en domineerden het spel. We konden snel op het midden opschuiven en de tegenstander op eigen helft vastzetten. Geen kans weggeven, maar ook geen kans benut. Jammer mannen, maar zeker goed gedaan!
In de korte break staken we de koppies bij elkaar en werd dit ook besproken. “Gun jezelf die verdiende voorsprong, trek de wedstrijd naar je toe. Doe je het niet dan valt de eerste aan de verkeerde kant”. Let’s go.

Tweede fase

We bleven positioneel vrij sterk staan (ondanks positiewisseling) maar waren te lief op de helft van de tegenstander. Lieten ze geen afstand nemen bij een in bal, werden al een beetje fysiek overlopen hier en daar. Dus scoor die openingstreffer nu toch. Dan wordt het zoveel makkelijker. In de 1e tien minuten hadden we al 0-3/0-4 kunnen voorstaan. Maar dit lukte ook het 2e deel helaas niet. We hadden niet de scherpte in de buurt van de 7 meter lijn.
Dus zoals het vaak in de voetbal gaat, je geeft de tegenstander meer geloof en laat ze terugkomen in de wedstrijd. BAM,… 1-0 voor DAVO. Tegen alle verwachtingen in. Zo jammer en onverdiend. Dit gaf onze tegenstander nog meer moed en power in de duels. De wedstrijd begon te kantelen en niet onze kant op.

3e en 4e fase

De duels werden harder, maar niet vanuit onze kant. We moesten wisselen omdat jongens geblesseerd raakten. Hierdoor moesten we op nog meer posities afwijken t.o.v. het begin van de wedstrijd. Dit kwam ons spel niet ten goede en we liepen veel uit positie. De ene na de andere goal kregen we om de oren. Opeens liep het niet meer en zagen we de trainingen van maandag en woensdag niet meer terug. Met 9 spelers is het altijd al een beste puzzel om het overzichtelijk te houden in het veld. Dit koste ons vandaag de kop. Eindstand 0-7.
Voor ons best uniek dat we zelf niet tot scoren komen in een wedstrijd. Zeker als we zo dominant zijn in het begin van de wedstrijd. Ze hoeven er niet vanaf de middenlijn in en ook niet altijd in de kruising. Probeer het soms wat meer simpel te houden en druk af als het kan.

We nemen het weer mee richting de training deze week en helaas kunnen we in 2x een uur trainen per week niet alles oefenen en trainen. Neemt niet weg dat de eerste 10/20 minuten toch lieten zien hoeveel jullie weer gegroeid zijn als team.
Onder de douche was het gelukkig weer dikke pret en was er niets te merken van een teleurstelling. Dus lekker koppies omhoog en op naar de volgende wedstrijd.