Columbia 14-1 start 2de fase met zwaarbevochten winst in Enschede

Vandaag stond de 1ste wedstrijd v.d. 2de fase op het programma.
We speelden uit tegen BSC Unnison.
Na een uurtje rijden kwamen we aan op hun prachtige complex en werden we goed opgevangen door hun trainers en kregen we de sleutel van onze kleedkamer.
We trokken onze mooie tenues weer aan en hielden een wedstrijdbespreking waarin we alle afspraken nogmaals goed kenbaar maakten.
Na een wat rommelige warm up doordat we moesten wachten op een stukje veld begonnen we om 13.00 uur de wedstrijd.
Columbia dat de wedstrijd niet goed begon werd terug gedrukt door de hoge intensiteit van Unnison.
Ook stonden wij niet goed en was het aan de bal erg slordig en rommelig.
Dit resulteerde in de 4de min al in een 1-0 achterstand.
Na de aftrap die volgde zochten we de aanval op en speelde we met goed voetbal onze rechtsbuiten vrij die met een mooie individuele actie naar binnen het schot vond en deze werd gekeerd met de hand door 1 van hun verdedigers en kregen we de penalty mee en werd deze zeer goed in de hoek geschoven en kwamen we op gelijke hoogte in de 5de min,1-1 dus.
Na deze treffer vervielen we weer in slordig en rommelig spel.
Unnison dat met hun felle manier van spelen en het steeds zoeken van de lange bal keer op keer gevaarlijk werd maakte er in de 24ste min 2-1 van en 3 min later zelfs 3-1.
Columbia dat door hun eigen spel achter de feiten aan liep had het zwaar.
Na een opstootje dat ontstond, hebben we besloten om even de kleedkamer op te zoeken voor een break en dus even rust in te bouwen.
De gemoederen onder de spelers liepen op en hebben we in de kleedkamer er voor kunnen zorgen dat de rust terug kwam en zijn we in goed overleg met scheidsrechter en trainers van hun tot een goede oplossing gekomen en snapten ze heel goed waarom wij besloten hadden om even naar binnen te gaan.
We hielden hierna nog even een korte bespreking waarin we bepaalde spelprincipes nog even extra onder de loep legden en zo begonnen we aan de 2de helft die met de resterende tijd iets langer zou worden.
Columbia dat een stuk frisser het veld op kwam nam meteen de touwtjes in handen en drukten de tegenstander ver terug op eigen helft.
In de 38ste min leverde dit de aansluitingstreffer op door een prima aanval en een mooi geplaatste bal in de hoek 3-2 dus.
Het geloof groeide en straalden we ook uit in ons spel, want we speelden erg goed voetbal met de juiste afspraken daarin nagekomen kreeg Unnisson dan ook geen poot meer aan de grond.
Columbia dat door bleef drukken maakte er in de 43ste minuut 3-3 van door een geweldige pegel van een meter of 20.
We waren helemaal terug en de wedstrijd en met het behalen van ons eigen niveau en in ons eigen spel speelden we Unnison min of meer van het kastje naar de muur.
In de 46 ste minuut trokken we de wedstrijd helemaal naar ons toe en maakten we de goal die de zeer verdiende voorsprong op het bord liet zetten,4-3 voor dus.
Columbia dat een prima 2de helft speelde was heer en meester op elk deel van het veld en speelde Unnison kapot en speelde met zeer goed voetbal nog een aantal hele mooie kansen bij elkaar maar met eerlijkheid gezegd te hebben hield hun keeper het doel verder schoon en zorgde ervoor de de uitslag niet hoger uitviel.

Ik wil verder mijn jongens alle lof geven voor het feit dat ze met hun koppies zijn blijven voetballen en de wedstrijd totaal hebben omgedraaid in zowel de score maar ook en dat is wat me nog het meeste streelt in het spelbeeld want wat heb en jullie je ontzettend goed herpakt en de winst verdiend gepakt.