Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia verdient meer tegen DCS: 2-2

Na een weekje rust stond er voor Columbia een thuiswedstrijd op het programma tegen een oude bekende: DCS uit Zevenaar. Beide clubs kwamen elkaar in de loop der jaren regelmatig tegen in de 2e klasse. DCS speelt de afgelopen jaren in de 2e of 3e klasse met wisselend succes. Columbia is na een paar jaar 1e klasse dit jaar ook weer terug in de 2e klasse.

Gezien de historie tussen beide teams moest er voor de geelzwarten na een moeizame start weer eens punten behaald worden. Columbia speelde een prima wedstrijd, maar vergat zichzelf te belonen en moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling, waar een overwinning zeker verdiend zou zijn geweest.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op met de thuisclub iets meer in balbezit. Toch waren het de bezoekers die na 22 minuten een voorsprong namen. Vanaf de linkerzijkant halverwege de helft werd een schot losgelaten dat boven in de hoek van het doel binnensloeg; de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit een prachtige goal was van Finn van Wessel (0-1). Uiteraard ging Columbia aan het werk om de gelijkmaker te produceren. Dit lukte vlak voor rust (41e minuut) door een prima doelpunt van Leon de Bok (1-1). Met deze gelijke stand gingen de spelers aan de thee.

Na de rust kwam de thuisclub al direct op voorsprong; opnieuw Leon de Bok rondde een uitstekende aanval af (2-1). Toeschouwers die niet op tijd uit het clubhuis waren gekomen, hebben deze goal helaas niet gezien. Maar helaas kon Columbia ook nu een voorsprong niet vasthouden. In de 57e minuut kreeg DCS een penalty toegekend. Deze kans werd door Ulgar Oncu feilloos benut (2-2). Hierna had Columbia het beste van het spel en kreeg het enkele grote kansen, die helaas niet werden benut of werden gestopt door de keeper.
Zodoende moest er genoegen worden genomen met een gelijkspel, waar een overwinning zeker tot de mogelijkheden had behoord. Toch komt de eerste zege steeds dichterbij, er werd deze zondag goed gespeeld, nu komt het nog aan op het benutten van de kansen . We hebben de rode lantaarn in ieder geval over gedaan aan DIO ’30, dat met maar liefst 8-0 verloor bij Varsseveld.

Volgende week zondag 5 november speelt Columbia weer een uitwedstrijd. We gaan op bezoek bij Sportclub Westervoort, waar we nog nooit tegen gespeeld hebben in het verleden. De wedstrijd op Sportpark Naederhuyse, Brouwerslaan 7, 6931 AC Westervoort, begint om 14:00 uur.