Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia 14-1 wint overtuigend van robur 14-1 in oefenwedstrijd

28/10
Na de 1ste fase volgen er altijd 1 of 2 vrije weekenden en het 1ste vrije weekend houden we meestal vrij om ook andere dingen te kunnen doen, het 2de vrije weekend proberen we meestal wel wat te doen en dan het liefst een oefenpotje spelen om lekker in het ritme te blijven.
Vandaag vonden we na een hoop gezoek/gebel en geapp in Robur een geschikte tegenstander.
Robur dat net als ons uitkomt in de 1ste klasse zat de 1ste fase in een poule met clubs hier uit de regio.
Columbia zat wat meer bij clubs in de poule richting Ede en dus tref je ook andere tegenstanders die je niet of nauwelijks kent en dat maakt het natuurlijk extra leuk.
Robur dat in hun poule 1ste eindigde had een goede fase achter de rug en dachten wij een goede graadmeter te hebben gevonden om tegen te oefenen.
Columbia dat zelf op 1 puntje na 2de werd in hun poule beleefde ook een prachtige 1ste fase ,en hebben we laten zien dat we echt heel goed kunnen voetballen.
Ik zou zeggen goede aspecten van 2 teams om elkaar eens te treffen in vriendschappelijk verband.

1ste helft,
Om 11.00 uur werd de bal in beweging gebracht en zochten we vanaf de aftrap meteen de diepte om vanuit daar hun op eigen helft te houden en het heft in eigen hand te nemen en te houden.
Columbia begon sterk en liet zien dat het ondanks vriendschappelijk is er geen optie is om er niet alles aan te doen.
Meteen werd er goed gecombineerd en werd de aanval veelvuldig gezocht waarin we ons soms wat te kort deden door niet helemaal een goede passzuiverheid te hanteren en dan met name de balsnelheid in de passing daardoor speelden we onze laatste pass steeds iets te hard waardoor we net niet tot afwerken kwamen en ons dus eigenlijk te kort deden, want het spel zag er verder verzorgd en goed uit.
Robur dat veel moeite had met onze manier van spelen kreeg geen tot weinig ruimte om zelf het spel te kunnen maken en kwamen dus niet aan voetballen toe.
Columbia dat daarentegen de lakens uitdeelde en bepaalde wat er gebeurde op het veld liet zien de betere ploeg te zijn.
En naar het spelbeeld kijkend kon het ook niet uitblijven dat de goal zou gaan vallen voor onze geel/zwarte.
In de 34ste minuut, kort voor rust zette Columbia een goede aanval op, waarin we onze linkshalf die goed over de linksbuiten heen kwam goed de diepte in konden sturen, maar zoals al gezegd was die pass net iets aan de harde kant en kwam de keeper net iets eerder bij de bal, maar doordat de keeper van Robur min of meer over de bal heen gleed en onze speler scherp bleef kwam de bal onder de keeper door voor zijn voeten en werkte hij keurig af.
Met deze 1-0 voorsprong gingen we kort daarna rusten.

In de rust,

We bespraken een aantal zaken die ervoor moesten gaan zorgen om bij de opbouw van Robur wat beter te staan en zo nog meer druk naar voren kunnen zetten.
Het was een kwestie van 2 tot 3 spelers doorschuiven op de juiste momenten.
Dit werd op het bord uitgelegd en werd goed ontvangen en begrepen door alle spelers.
We ronden de tussentijdse bespreking af en maakten ons op voor de 2de helft.

2de helft,

Robur trapte af en speelde zoals wij dat de 1ste helft deden de bal gelijk diep op onze helft om vervolgens gelijk goed door te sluiten.
Columbia dat de zaken goed voor elkaar had en positioneel erg sterk stond pakte al snel weer de controle al was het hier en daar soms iets te slordig waardoor we Robur iets een gevoel gaven dat er wat te halen viel, maar in de problemen kwamen we echter niet.
Na een aantal oppeppende woorden van onze aanvoerder pakte iedereen het vrijwel gelijk weer op en pakten we na een aantal minuutjes in de 2de helft weer de volledige controle en speelden we Robur dat geen antwoord had min of meer stuk en volgde we de weg om hun op de slagbank te leggen.
Dit laatste lukte qua voetballend vermogen echt prima maar het uitbreiden van de score liet even op zich wachten.
In de 59ste min werd de bal prachtig de vrije ruimte ingespeeld op onze spits die met zijn snelheid de bal keurig over de uitkomende doelman van Robur schoot en dus stond de 2-0 op het scorebord.
Met nog 10 min op de club zag je bij Robur dat ze het niet meer op konden brengen om nog iets te proberen, gestreden maar de pijp was leeg bij onze tegenstander.
Columbia dat bleef aanvallen speelde nog wat mooie aanvallen bij elkaar en maakte er iet wat gelukkig maar niet minder mooi 3-0 van nadat er na een goede aanvalsopzet de bal bij onze rechtsbuiten bracht en deze hem in 1x voor de goal wou gooien, hij raakte de bal echter te goed en zo vloog de bal er over de keeper bij de 2de paal in.
Zo’n goal maak je 1x in je voetballeven maar wat vloog hij er lekker in.
Robur had een zware ochtend tegen een zeer gedreven en goed voetballend Columbia.
Deze wedstrijd is weer een uitstekende opening voor de 2de fase waarin we volgende week uit spelen in Enschede tegen BSC Unisson 14-1.

Ook wil ik het volgende nog even vermelden, want de jeugd heeft de toekomst!

En dus sluit Columbia 14-1 ook de ogen niet voor talenten uit andere teams en hadden we vandaag een gastspeler mee vanuit onze 13-2.
Deze speler traint zo nu en dan ook met ons mee om verder te ontwikkelen en dus willen wij als team deze speler bedanken voor zijn inzet en hopen we met zijn allen dat hij er vooral van genoten heeft want dan komt de rest vanzelf.
Ga zo door jongen.

Voor nu wensen wij een ieder een prettig weekend en tot dinsdag op de training.

Sportieve groet,
Begeleiding 14-1

Deel deze pagina via: