Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Nederlaag voor Columbia in Gaanderen

Nadat vorige week het eerste punt was behaald met alleszins aanvaard spel was er de hoop dat er op bezoek bij VVG ’25 in Gaanderen opnieuw iets mogelijk zou zijn. Helaas bleek de werkelijkheid anders uit te pakken: een geflatteerde 3-0 nederlaag was het resultaat.

Columbia en VVG ’25 maakten er in de eerste helft een fanatieke wedstrijd van. Qua hardheid waren de teams gewaagd aan elkaar, echter kreeg Columbia 3 gele prenten en de thuisclub 0. Wel was VVG ’25 meer in de aanval, maar dit leverde in eerste instantie niet meer op dan een buitenspeldoelpunt. Tot aan de 33e minuut, toen er een gemakkelijke penalty gegeven werd. Yakub Ece kon deze keer de bal niet stoppen, zoals vorige week, en de stand werd 1-0. De eerste helft duurde maar liefst 51 minuten (er waren geen VAR-ingrepen), voordat de kleedkamers werden opgezocht met een 1-0 stand.

Na de hervatting probeerden de geelzwarten met 2 wissels wat meer grip op het spel te krijgen, maar dit lukte niet erg. Het spel van beide teams was zeer matig en de regen deed ook zijn werk om het kijken niet aangenamer te maken. Tot de 87e minuut bleef de stand 1-0, in die grootte ook wel verdiend. Maar in de laatste minuten scoorde de thuisclub nog 2x wat een vertekende 3-0 stand op het bord bracht. Zo groot was het verschil nu ook weer niet. Helaas opnieuw een nederlaag voor een aanvallend machteloos Columbia.

Volgende week zondag 22 oktober is er een vrij weekeinde. Daarna, op zondag 29 oktober, vervolgt Columbia de competitie met een thuiswedstrijd tegen DCS uit Zevenaar. De wedstrijd op Sportpark De Winkewijert begint weer om 14:00 uur.