Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia 14-1 sluit bekerfase af met 2de plek.

14-10 de thuiswedstrijd tegen OVC uit Oosterbeek op het programma.
Voorafgaand aan de wedstrijd was er bij spelers en begeleiding wel wat spanning omtrent de wedstrijd van putten tegen DTS, want als deze wedstrijd in een gelijkspel of verlies voor putten zou eindigden dan konden onze geel/zwarte bij winst de 1ste plaats overnemen en zich plaatsen voor de knock-out out fase in de beker.
Einde v.d. ochtend werd bekend dat helaas putten de wedstrijd had gewonnen en hun de 1ste plek veilig hadden gespeeld.
Er heerste wat teleurstelling bij onze boys maar we wisten tegelijkertijd dat we onze wedstrijd goed moesten afsluiten want anders konden we bij verlies ook zomaar 3de worden als Bennekom hun wedstrijd wint want zo dicht stond het allemaal bij elkaar.

Om 12.30 uur was het dan de beurt aan ons en werd de al in beweging gebracht.
Columbia dat de bal had zochten naar de 1ste aanvalsopzet en zodoende kwam onze 10 aan de bal hij speelde zich vrij en gaf een geweldige pass op onze doorgelopen spits die de hele verdediging van OVC eruit liep en met een mooie bal over de keeper er in de 2de min al 1-0 van maakte.
Columbia bleef hierna goed spelen met veel energie en gedrevenheid en bleef de betere partij op het veld.
Na wat kleine kansen en ook wat grote brachten we de stand in de 11de min naar een 2-0 voorsprong doordat onze 10 goed reageerde op een slippertje in hun achterhoede.
OVC was hierna even v.d. leg en kwam er niet uit, door het hoge druk zetten en het doorschuiven van de juiste mensen zetten wij OVC continu vast op eigen helft en was Columbia de baas op het veld.
In de 22ste min maakten wij de zorgen voor onze tegenstander nog groter en kwamen we door een goede actie van onze rechtsbuiten die een prachtige steekpass gaf op onze goed naar binnengekomen linksbuiten alleen voor de keeper uit en werkte onze linksbuiten zeer bekwaam af en stond de 3-0 op het scorebord.
Het resterende deel v.d. 1ste helft bleef qua spelbeeld ongewijzigd en was het Columbia dat de dienst uitmaakten.

In de rust bespraken we een paar kleine puntjes die ons naar een nog hogere uitslag moest brengen en namen we even tijd om ons op te laden voor de 2de helft.

2de helft,
In de 2de helft was het weer Columbia dat gelijk de overhand had en OVC terug drukte naar de eigen helft.
Maar ook liet Columbia zien er wel in te vertrouwen dat het vandaag goed zo komen en lieten we het tempo wat zakken, maar dit kwam onze eigen spel niet te goede en creëerden we nog moeilijk kansen maar gaven we ook niet heel veel weg.
OVC dat er een paar keer dreigend uit kwam kwam ook niet echt tot grote kansen en zo bloedde de wedstrijd eigenlijk een beetje dood.
Het spelbeeld werd wat rommelig van beide kanten en beide teams konden het niet meer opbrengen om nog wat gevaar te stichten.
In de laatste 10 min pakte Columbia haar eigen spel weer een beetje op en hadden we de 4-0 moeten maken, maar helaas schoof onze speler de bal voorlangs en was dit ook wel het laatste wat er zo’n beetje gebeurde, beide ploegen geloofden het wel en zo liep de wedstrijd op zijn einde.
Maar toch in de allerlaatste minuut maakte OVC hun ere treffer en werd de eindstand bepaald op 3-1.

We kunnen trots zijn op wat we deze fase allemaal hebben laten zien, want wat zijn jullie weer gegroeid als team.

We willen tot slot onze vaste grensrechter nog van harte beterschap wensen en hopen we dat je snel hersteld.

Voor nu wens ik een ieder een hele fijne vakantie en zien we jullie v.d. week weer op de training.