Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Kansloze nederlaag bij Trekvogels

Columbia en Trekvogels speelden 10 jaar geleden voor het laatst een onderlinge ontmoeting. De jaren daarna was de geel-zwart gestreepte ploeg meestal hoger ingedeeld dan de groen-zwart gestreepte Nijmegenaren.

Vorig seizoen speelde Columbia nog in de 1e klasse, waarin helaas uit gedegradeerd werd. Trekvogels daarentegen werd afgelopen seizoen kampioen van de 3e klasse C. Nadat de gastheren vorige week het eerste programma vrij waren, door het oneven aantal club in onze klasse, mochten ze deze zondag hun rentree vieren op 2e klasse niveau.

Direct was te zien waarom ze de laatste jaren steeds in de top van de 3e klasse waren geëindigd. Er was nog geen minuut gespeeld toen de bal al bij Columbia in het net lag (1-0). De geelzwarten kwamen de hele wedstrijd deze klap niet meer te boven, terwijl de thuisclub zich uitstekend in hun element voelden. Er ontstond een ongelijke strijd, waarin de score gestaag opliep. Na een half uur spelen was de stand al 4-0. Columbia probeerde wel te voetballen, maar was machteloos tegen de vlot combinerende Kwakkenberg-bewoners. Het laatste kwartier van de 1e helft werd er niet meer gescoord.

De eerste 5 minuten na de rust had Trekvogels er weer zin in en liep de stand op naar 6-0. Daarna stond de doelpuntenmachine stil tot aan de laatste minuut. Zo werd de eindstand op 7-0 bepaald. Voor de thuisclub scoorden Jesse Wattimury (3x), Tom Buiting (2x), Koen Lensen en Sander Geerts.
Voor Columbia was het een zondagmiddag om snel te vergeten.

Volgende week zondag 8 oktober speelt Columbia weer thuis op de vertrouwde Winkewijert tegen DIO ’30 uit Druten. De aanvang is zoals gewoonlijk weer om 14:00 uur.

Opstelling van Columbia tegen Trekvogels:

Yakub Ece, Mischa Hendriksen (89. Milan van Amersvoort), Boy Nuesink, Keanu Ruspana (59. Jesse Veldhoen), Thimo van Lier, Stefan Derksen, Joey Koopman (59. Rik van Veldhuizen), Sirat Sahebzadah, Saied Smakolli, Edilson Coelho (46. Mike Cyubahiro) en Leon de Bok.

Deel deze pagina via: