Wedstrijdverslag Columbia J-09-1 Csv Apeldoorn J-09-2

Vandaag stond de wedstrijd tegen het zeer sterk geachte Csv Apeldoorn op het programma. De hele week is er keihard getraind door de strijders en de ziekenboeg was weer helemaal leeg zodat we met een compleet fitte selectie aan de wedstrijd konden beginnen. Onder leiding van coach Chester Vrijmoeth werd de warming up gedaan. In de voorbespreking was afgesproken om vanaf de eerste seconde “AAN” te staan en keihard te werken en te combineren.

Waar normaal de strijders als diesels de wedstrijd in gaan stonden ze ook daadwerkelijk “AAN”. Er werd geknokt voor elke meter. De duels werden aangegaan en er werd goed gecombineerd. Csv had fysiek misschien meer body maar de strijders lieten zich het kaas niet van het brood eten. Vanuit achteruit werd de opbouw gezocht en dit resulteerde in gevaarlijke situaties voor de goal maar we hadden pech in de afronding. Csv liet zich ook niet ongemoeid en had veel individuele kwaliteiten. Verdedigend stonden de strijders hun mannetje. Uit een vrije trap die in eerste instantie goed gepareerd werd door de keeper was het uit de rebound toch Csv die de leiding nam. Met vlotte combinaties bleven de strijders de verdediging van Csv bestoken. Dit resulteerde dan ook in de dik verdiende 1-1. Publiek op de banken. Gelukkig werden er niet uit vreugde koffiebekers op het veld gegooid. Ondanks dat de duels stevig waren was het wel een faire wedstrijd en had de scheidsrechter het goed onder controle. Net nadat de speakers de goaltune uit hadden gezet kon deze al weer aangezet worden want het werd 2-1 voor de strijders. Door het keiharde werk was dit ook een terechte voorsprong. Het was niet zo dat Csv niets creëerde maar voordat het echt gevaarlijk was werd er ingegrepen door Blok en Beton. Vlak voordat de 1e periode afgelopen was legde de strijders nog 1x een mooie aanval op de mat en dat resulteerde in de 3-1 voorsprong. Het dak vloog eraf.

In de pauze werd er een omzetting gedaan door de trainer en werden de strijders met complimenten overgoten. Wel werd er van ze gevraagd om dit hoge niveau vast te houden en te blijven knokken. Vanaf de aftrap leek Csv er een tandje bijgezet te hebben en kregen de strijders het zwaar. Nog steeds werd er goed geknokt maar het werd lastiger en lastiger. Waar de strijders de 1e periode echt duidelijk de overhand had was de wedstrijd nu meer in balans. Beide ploegen kregen kansen. Echter was het Csv die de aansluitingstreffer maakte. Het leek alsof de strijders hier even door van de leg waren want in een zeer kort tijdsbestek was het ineens 3-4. Vanaf dat moment was de “AAN” knop weer gevonden en werd het tot de rust eenrichtingsverkeer op de goal van Csv. De duels werden feller en soms te fel. Gelukkig stond scheidsrechter op de goed plek en werd de beslissing van de leidsman geaccepteerd door de spelers.

Ondanks dat het 3-4 was bij rust wisten de strijders dat er een resultaat te halen was en dat ze absoluut niet de mindere waren van Csv. Er werden door de strijders positief naar elkaar gecoacht en elkaar vertrouwen ingepraat. De duels werden gewonnen en ondanks dat Csv individueel misschien betere spelers had waren het de strijders die als team de bovenliggende partij waren. De zijkanten werden goed gezocht en de ruimtes werden gevonden. De beide goalies leken hun hok in deze periode schoon te houden maar toch gingen de strijders met een 4-4 stand de laatste rustpauze in. Gezien deze periode was dit een prima afspiegeling van de wedstrijd. 2 ploegen die beide niet wilde verliezen.

Nog 10 minuten. Zou er nog een winnaar komen en zo ja wie zou dit zijn? Ondanks de harde faire duels werden er soms wat traantjes weggepinkt. Dit waren niet alleen zweetdruppels. Toch was het Csv die de 4-5 maakte. kijkend naar de klok was er nog weinig speeltijd en zou o die zo dik verdiende gelijkmaker nog komen? Voor al het harde werken en combinaties was een punt toch minimaal verdiend. Met nog 2 minuten te spelen kon je op het gehele sportcomplex de winkewijert horen wat er gebeurd was. Toch werd de 5-5 nog gemaakt omdat Csv een strijder helemaal over het hoofd zag. In de slot minuut werden er geen risico’s genomen en alle ballen zorgvuldig weggewerkt. Met iets meer geluk hadden de strijders zelfs nog in de laatste minuut de winst kunnen pakken maar een katachtige redding van de keeper voorkwam deze.

Daar was het eindsignaal. Een gelijkspel waar beide ploegen denk ik wel mee kunnen leven gezien het wedstrijdverloop.

Ik heb genoten mannen van het knokken voor elkaar de prachtige combinaties die jullie op de mat ten toon hebben gespreid. Iedereen verdiend een groot compliment voor hun werklust. Met deze instelling en werklust kunnen jullie het alle tegenstanders moeilijk maken. Nu goed uitrusten met de voetjes omhoog. Ook de complimenten naar alle supporters. Ondanks het fanatieke gejuich en gezang bleef het sportief en werd er geen vuurwerk of bekertjes op het veld gegooid. Volgende week ben ik door de directie van de krant helaas naar een ander sportpark gestuurd waardoor ik er helaas niet bij kan zijn. Maar niet getreurd de surrogaat razende reporter zal aanwezig zijn en jullie voorzien van een geweldig verslag.