Columbia 14-1 wint fysiek harde wedstrijd van fc Jeugd

Nadat vorige week onze wedstrijd was afgelast, stonden de boys naar weer een week hard trainen te popelen om weer het veld op te mogen.
Vandaag was onze tegenstander fc Jeugd uit Ede.
Afgelopen trainingsweek wederom de nadruk gelegd op een aantal specifieke facetten die ons voetbal nog beter moeten maken, waaronder een stukje passzuiverheid, balsnelheid maar ook bewegingssnelheid.
Als we deze facetten nog wat beter onder de knie krijgen zal uiteindelijk onze spelsnelheid ook bevorderen.
De facetten bespraken we dus ook in onze voorbespreking en werkten we aansluitend een goede warm up af.
De bal werd om klokslag 12.30 uur in beweging gebracht en al snel kwamen we op de helft vd tegenstander.
De druk zat er dus meteen goed op, fc Jeugd dat onder die druk uit wou komen door de bal zo snel mogelijk richting hun spitsen wou brengen kwam er nagenoeg niet uit en hield Columbia de touwtjes in handen in de openingsfase vd wedstrijd.
Columbia dat bleef drukken beloonde zich door goed te bewegen in de 6de min met de voorsprong en maakte onze spits er 1-0 van.
Fc Jeugd dat na deze treffer wat fysieker werd en ons op die manier uit het spel wilde halen, kreeg het niet voor elkaar om grip op ons spel te krijgen.
Columbia dat vanuit de taken bleef spelen had meer dan het betere van het spel.
En zo bleef het spelbeeld ongewijzigd.
In de 11 de minuut maakten wij de zorgen voor onze tegenstander nog iets groter en verdubbelden we de stand door een prachtige goal van 20 meter door onze 10 op 2-0.
Columbia dat niks weg gaf en heer en meester was op veld, werd door het harde spel van onze tegenstander wat minder en lieten we ons na een goede 25 min terug drukken, maar in gevaar kwamen we niet.
Na een aantal harde charges op onze spelers waren we na 35 min wel even toe aan de rust, want het werd zichtbaar dat wij met deze manier van spelen vd tegenstander on ervaren waren.

In de rust,
Hier bespraken we de gebeurtenissen vd 1ste helft waarin de spelers aan gaven de rust aan de bal niet te kunnen houden doordat er een soort van angst in de koppies zat om een koekie te krijgen.
We spraken af dat we aan de bal het veld groter moesten maken om zo meer de bal het werk te laten doen en op die manier dus minder in de duels te komen.
En zo gingen we toch weer net frisse moed het veld op om te proberen onze score uit te breiden.

Vanaf het begin vd 2de helft lieten we gelijk weer zien de betere op het veld te zijn.
Maar ook in deze 2de helft werd er door onze tegenstander geprobeerd ons uit het spel te halen door overtredingen te maken die echt de grens bereiken.
Toch bleef Columbia in alle opzichten heel volwassen spelen en zat de 3de treffer in de lucht.
Helaas viel deze treffer niet meer maar speelden we de wedstrijd zeer volwassen uit en pakten we de volle buit en bleven de punten op ons mooie complex aan de winkewijertlaan.

Wij als begeleiding zijn trots dat jullie als groep op deze manier met dit soort harde wedstrijden zijn om gegaan en de wedstrijd op een zeer volwassen manier hebben ook gespeeld.
De winst was dan ook meer dan dik en dik verdiend boys.

Voor nu wensen wij een ieder nog een heel fijn weekend en zien jullie op dinsdag voor de training.