Wedstrijdverslag Jeugd

wedstrijdverslag columbia 09-1 tegen Sv Epe 09-2

Na lekker van een welverdiende zomervakantie genoten te hebben stond vandaag 02-09-2023 de eerste wedstrijd van de competitie op het programma tegen de Sv Epe 09-2.

Na een spannende transfermarkt is het de 09-1 toch gelukt om op de laatste dagen een versterking te halen. Ensarinho is toegevoegd aan de selectie. De technische staf is in zijn nopjes met deze aanwinst en verwacht veel van de nieuwe aanwinst. Helaas werd op de wedstrijddag een ziekmelding gemeld en was de selectie dus niet geheel compleet. Van harte beterschap vanuit iedereen die deze strijder een warm hart toedraagt.

Er werd een goede warming up gedraaid en de strijders waren tot op het bod gemotiveerd en misschien ook wel een beetje zenuwachtig. Het belangrijkste bij een voetbaltenue zijn misschien wel de schoenen. Deze dien je wel bij je te hebben roadrunner. Gelukkig was papa roadrunner zo lief om gauw op en neer te rijden naar Apeldoorn. Waarvoor onze dank.

Dan ging de wedstrijd nu toch echt van start. Een beetje onwennig misschien maar er werd wel geprobeerd om mooi verzorgd voetbal te spelen waarbij het balletje overgespeeld werd. Dit ging niet altijd even goed maar dan werd het met inzet een fair fysiek spel wel rechtgezet. Echte kansen waren er niet en het was dan ook een slag op het middenveld. Wie o wie won deze slag. Er werd geprobeerd hoog druk te zetten en dat resulteerde dan in een inschattingsfout van de verdediging van Epe waar de strijders gebruik van maakte en de 0-1 op het scorebord zette.

In de 2e 10 minuten deden beide teams niet voor elkaar onder. Wederom was er de slag op het middenveld. De ene keer wonnen de strijders de slag en soms was het Epe. Beide teams kregen ook wel de kansjes en Epe was deze periode misschien de iets bovenliggende partij en maakte ook vlak voor rust de verdiende gelijkmaker 1-1.

Een ruststand wat het wedstrijdbeeld ook afspiegelde.

Na de rust met een kleine omzetting begonnen de strijders aan de 3e periode. SV Epe had volgens mij ook goed geshopt op de transfermarkt want het leek wel of Robin van Persie met zijn traptechniek op het veld stond. Met een hard schot van grote afstand vloog de bal onhoudbaar over de kansloze Noppert heen. 2-1 op dat moment. De strijders waren even van de leg en dit resulteerde dan ook in de 3-1. De 4-1 was wederom een prachtige goal die wederom echt onhoudbaar was. Vlak voor het einde van deze periode was de nieuwe aanwinst Ensarinho die het nog op zijn heupen kreeg en de aansluitingstreffer maakte. 4-2 met nog 10 minuten te gaan. Alles leek nog mogelijk.

De laatste 10 minuten braken aan en de trainer gaf aan dat alle remmen los mochten. Wel blijven overspelen want dan heb je de meeste kans. Er werden behoorlijk wat mogelijkheden gecreëerd maar het was pech voor de strijders. Het was of net naast, de keeper stond in de weg, of de lat zat in de weg. Epe kwam er met een gevaarlijke counter uit en maakte de 5-2. Er werd nog meer gas gegeven en de 5-3 viel dan ook snel. Nog 6 minuten en de druk werd nog meer opgevoerd.

Aan de hand van Bulldozer werd er ook fysiek meer in de strijd gegooid. Ondanks de vele kansen die volgde werd er niet meer gescoord. Een 5-3 nederlaag was het gevolg maar jongens jullie mogen trots zijn op jullie zelf. Ondanks dat het niet altijd even goed was hebben jullie je allemaal wel voor meer dan 100% gegeven.

Aankomende week weer lekker trainen en volgende week de eerste thuiswedstrijd op het uitverkocht sportpark de Winkewijert tegen Hatto Heim.

Tot volgende week

Met vriendelijke groeten

De Razende Reporter

Deel deze pagina via: