Columbia JO8-1 vs Sportclub Deventer JO8-2 (02-09)

Broodjes frikandel, zakken chips, patatjes en punten pizza. Nee niets van dat! Onze mannen hebben de zomerstop alles op alles gezet om topfit aan de competitie te beginnen ;-D. Want kort was de voorbereiding dit jaar. Met maar 1 oefenpotje in Ugchelen was het weer tijd om te starten.

Wel lekker een thuiswedstrijd en gelukkig pas om 08:15 uur verzamelen op het mooiste sportpark van Apeldoorn en omstreken. Er werd goed getraind deze week, dus klaar voor de 2e klasse. Let’s go!

1e kwart:

De focus lag op het winnen van de duels, lef en durf in de acties en bovenal veel lol trappen.

Sportclub Deventer begon met de aftrap en onze toppers maakten het veld goed compact en gaven de tegenstander geen ruimte om te voetballen. Onze eerste poeiers op goal werden goed gered door de keeper.

Maar al snel werden wij te sterk en was het een kwestie van tijd tot de eerste goals genoteerd konden worden.

Wij scoorden een prachtige 1-0 en 2-0 vlak achter elkaar. Klasse mannen. Direct de wedstrijd naar eigen hand zetten.

Puntje van aandacht is wel dat onze mannen dan snel het idee hebben, dat een transfer naar een Europese Topclub in het vizier ligt, koppies erbij houden mannen. Zo kwam onze tegenstander tegen de verwachting in op 2-1.

2e kwart:

Na een korte break en wat positiewisselingen begonnen wij aan de aftrap. Er werd goed samengespeeld en mooi om te zien dat echt iedere speler acties maakte en met lef de tegenstander opzocht. Petje af mannen! Hier leren jullie zoveel van.

Voor de supportersvereniging van de JO8-1 was het een groot feest langs de lijn.

Vrij snel maakten wij een geweldige 3-1. Kwestie van uitvoetballen zou je zeggen.

Maar wederom keken onze jongens naar hun zaakwaarnemers en waren in gedachten al op weg naar Barcelona en Manchester City. Dus kwam onze tegenstander weer terug in de wedstrijd 3-2. Maar gelukkig konden wij de jongens op tijd bij de les roepen en maakten wij nog de verdiende 4-2.

Rust! In de kleedkamer stond die wonder kan ranja op ons te wachten. Al slurpend keken de mannen aandachtig naar het bord waar de tactiek voor de 2e helft wordt doorgenomen.

3e kwart:

Koppies op scherp en nu voetballend vanaf de andere helft. Wat gaat de tweede helft brengen….

Wederom werd de tegenstander goed vastgezet en kwamen wij direct in balbezit. (op het middenveld werden de meeste duels door ons gewonnen). Ik één streep richting de goal, de bal aan de voet en de hoeken voor het uitzoeken, bam! 5-2.

De boys uit Deventer kregen nog een cadeautje van ons, en tikten vlot de 5-3 in.

Maar wij bepaalden het spel en schoten de 6-3 en 7-3 er met gemak in.

4e kwart:

De eerste kans was direct voor ons. De mannen begonnen weer ijzersterk aan het slot van de wedstrijd. 8-3!

De keeper uit Deventer, hield daarentegen veel 100% goals tegen. Waardoor de score niet zo hard opliep.

Zoveel drukken op de helft van de tegenstander zorgt ook voor kans aan de andere kant. Als hij er niet in wil, dan is het wachten op de 8-4.

Maar spannend werd het niet meer. Wij schoten nog de 9-4 en 10-4 erin. De eindstand 10-5.

Een super eerste wedstrijd mannen. Met mooi voetbal toch maar even drie punten op zak gehouden.

We gaan lekker door met trainen en laten we gaan werken aan de omschakeling. Dan gaat het nog makkelijker! Trotse trainers en supporters!

We hebben de eerste overwinning natuurlijk ook nog even gevierd met wat lekkers en omdat twee mama’s bardienst hadden hebben we nog lang door gefeest. Een top zaterdag. Op naar volgende week!

Ps

Ook veel dank voor alle andere helpende handen op de vereniging die het mogelijk maken dat wij kunnen voetballen. Plus complimenten aan onze super leuke tegenstander van vandaag!