Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Gelijkspel voor Columbia tegen Bemmel: 3-3

Eindelijk heeft Columbia weer een punt gepakt in de strijd tegen degradatie.
Een prestatie van formaat omdat de tegenstander één van de toppers uit de 1e klasse D was. Sportclub Bemmel neemt op dit moment de derde plaats op de ranglijst in, maar heeft deze ook lange tijd aangevoerd. Na de winterstop werden er de nodige punten verloren, waardoor er moet worden gegokt op de nacompetitie.

Na een paar ongelukkige nederlagen in de extra tijd, was het deze week tijd om een goed resultaat tot het slot te behouden. Columbia nam 3 keer een voorsprong, maar even zoveel keer wist Bemmel weer gelijk te maken. De geelzwarten speelden opnieuw een goede wedstrijd, wisten nu ook te scoren en een punt vast te houden tegen een sterke tegenstander. Al na 5 minuten wist Edilson Coelho, door iedereen Eddy genoemd, de thuisclub al op voorsprong te zetten. Een goed begin van de wedstrijd. Na 25 minuten wist Bemmel de gelijkmaker te scoren, toen een vrije schop in de rebound tot doelpunt kon worden gepromoveerd door Sander Kooper (1-1). Columbia was niet lang onder de indruk, want nog voor het half uur werd er weer een voorsprong genomen. Jamarro Diks kwam op links aan de bal, slalomde naar de achterlijn en kon vlak bij de paal afdrukken (2-1). Maar ook nu kwamen de bezoekers weer langszij. In de 38e minuut kopte Teun Peters uit een hoekschop de bal binnen (2-2). Maar net voor de rust wist opnieuw Jamarro Diks met een zeer fraaie treffer de Columbianen weer op voorsprong te zetten (3-2). Het werd nooit saai in de eerste helft en de thuisclub ging met een 3-2 voorsprong aan de thee.

In de 2e helft een wat rustiger scoreverloop. Toch maakte Bemmel nog binnen 10 minuten na de hervatting weer gelijk. Opnieuw was het een kopbal, die de verdediging te machtig was. Jordi Lammertink zorgde voor 3-3. In de resterende tijd kregen beide teams nog goede kansen, maar gescoord werd er niet meer. Toen de blessuretijd aanbrak met een gelijke stand, werd het voor menig Columbia-supporter nog even spannend, vooral toen er nog een paar aanvallen van Bemmel voor gevaar zorgden, maar gelukkig ging het deze keer goed en werd de eindstand 3-3. Een zeer verdiend punt voor Columbia.

Op zondag 30 april a.s. staat er een uitwedstrijd naar FC Winterswijk op het programma. De wedstrijd op Sportpark Jaspers, Jaspersweg 5, 7103 AV Winterswijk, begint weer om 14:00 uur. Tevens treffen onze concurrenten Berghem Sport en SDO elkaar deze middag in Berghem. De uitslag hiervan is uiteraard ook heel belangrijk voor de situatie onderin de ranglijst.