Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Ongelukkige nederlaag bij Leones: 3-2

Columbia ging op bezoek in Het Land van Maas en Waal bij Leones in Beneden Leeuwen. De bedoeling was om de eerste overwinning van het seizoen mee naar huis te nemen. Maar hoewel er meer kans is geweest dan de voorgaande weken, stonden we na afloop toch weer met lege handen.

De in het witte uit-tenue gestoken Apeldoorners (gastheer Leones speelt ook in geel-zwart) kregen opnieuw een vroeg doelpunt tegen. Bij één van de eerste aanvallen van de thuisclub lag de bal al in het Columbia-doel. Bram Kooijmans zorgde voor de 1-0. Toch waren onze jongens niet onder de indruk en scoorden al in de 6e minuut de gelijkmaker, Rechts vanaf de zijkant van het middenveld liet Stefan Derksen een schuiver los, die op weg naar het doel door niemand meer werd aangeraakt en dus de 1-1 betekende. De teams hielden elkaar daarna goed in evenwicht, hoewel er niet echt goed gevoetbald werd. In de 37e minuut kwam Columbia op voorsprong. Een verre ingooi van Stefan Derksen werd door Jamarro Diks doeltreffend ingekopt: 1-2.
Met deze stand gingen we de rust in.

We hoopten de 2e helft zo door te gaan, maar de eerste domper kwam al binnen 10 minuten. Danny Koorevaar raakte geblesseerd en moest uitvallen.
Leones kwam na rust beter voor de dag en werd vooral over de vleugels gevaarlijk. Mike Koldenhof moest enkele goede reddingen verrichten. Na ongeveer een uur spelen kreeg Leones op de punt van de 16 een vrije schop. De bal van Marc Harlaux krulde onhoudbaar in de bovenhoek: 2-2.
Even later opnieuw een aanval van de thuisclub, Keeper Mike en een aanvaller botsten op elkaar, waarbij Mike geblesseerd bleef liggen en minutenlang verzorgd moest worden. De dubieuze beslissing van de scheidsrechter op deze botsing was: penalty voor Leones. Deze werd benut door Bram Kooijmans: 3-2. Zo stond Columbia binnen een paar minuten van een voorsprong op een achterstand. Leones bleef voortdurend via de buitenkanten aanvallen en raakte de onderkant van de lat. Columbia probeerde verwoed om de gelijkmaker te produceren. En toen was het plotseling einde wedstrijd. Er waren nauwelijks 90 minuten gespeeld. Blijkbaar waren de blessurebehandelingen van Danny en Mike vergeten en tevens de tijd van de wissels. Er was in het geheel geen extra tijd. Zo eindigde deze wedstrijd in een 3-2 nederlaag.

Volgende week zondag 23 oktober is er een bekerprogramma. Columbia speelt thuis op De Winkewijert tegen de vierdeklasser SDOL uit Luttenberg.
De aanvang is zoals gewoonlijk om 14:00 uur.