Wedstrijdverslag columbia 08-1 tegen AZC 08-1 22-04-2023

Vandaag, 22 april 2023, staat er weer een mooie wedstrijd op de agenda in Zutphen…….
AZC J08-1 tegen Columbia J08-1………
Om 8:45 uur was de aftrap van wat achteraf een schitterende wedstrijd was geworden. We hadden vandaag geen wisselspelers door ziekte en een zware blessure aan het aangezicht. Dus het was hopen dat er niet nog meer blessures zouden ontstaan.
In de door de spelers zelf gekozen sterkste opstelling.
Vooral in de eerste minuten was het zoals gewoonlijk even aftasten maar bleek al snel dat de zwart/gelen licht sterker begonnen te worden. Het duurde dan ook niet lang of het eerste doelpunt werd schitterend in de kruising. Nog geen 2 minuten latee was daar alweer de 0-2 en werd het eerste kwart afgesloten met 0-3. Of toch niet, in de laatste seconde werd het dan toch 1-3 door een klutsbal. Die hadden we niet zien aankomen maar desalniettemin een mooie eerste 10 minuten…..
De tweede 10 minuten was al even fraai. De keeper van vandaag was werkelijk briljant vandaag. Wat een reflexen had hij. Met katachtige bewegingen wist hij een paar ballen uit de netten te houden.
Er werd vandaag duidelijk gewerkt aan het doelsaldo. Binnen enkele minuten werd het 1-4, 2-4 en 2-5. De wedstrijd was werkelijk ontketend en ook nog eens met mooi voetbalspel. Aan het begin van de derde periode moesten de geel/zwarten even een stapje terug doen. AZC werd wat sterker en dat resulteerde in de 3-5, 3-6 en 4-6. Maar gelukkig hadden we daar nog de laatste 10 minuten. Weer lieten de zwart/gelen zien wat ze waard zijn. In de 32e en 35e minuut werd er fraai gecombineerd en resulteerde in de 4-7 en 4-8. Door een ongelukkig polletje in het gras viel de mooi uitgetrapte bal vd keeper zo in de voeten van AZC. Na een korte dribbel werd het 5-8. Maar dat duurde gelukkig niet lang want het laatste doelpunt werd na mooi overspel en solo, fraai in de kruising geplaatst….5-9. Ja, u leest het goed!!!!
Met de zon die inmiddels lekker door was gekomen werd de wedstrijd door de goed fluitende spelbegeleider beëindigd.
Wat een mooie wedstrijd!
De meegereisde supporters waren zo trots als een pauw op hun jongens.
Wij, trainers, zijn ook heel trots op onze jongens van Columbia J08-1 en wensen jullie allen een welverdiende pauze toe.