Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Berghem Sport draagt rode lantaarn over

Uiteindelijk is zo’n winterstop toch nog weer snel voorbij; zes weken lang werd er door Columbia niet gevoetbald, maar gisteren was het dan weer zo ver. We konden ook gelijk de routeplanner weer van stal halen, want als je eerste klasse voetbalt, kom je weleens op plekken, waar je nog nooit eerder geweest bent. Op deze koude, gure middag moesten we op bezoek in het plezante Brabant. Berghem Sport was het doel van deze reis, zoals zo vaak in deze dorpen uitgerust met een mooi sportprak met een kolossale tribune, met op de 1e verdieping een groot clubhuis met meerdere beeldschermen van diverse formaten, zodat door de koukleumen Feyenoord-Ajax in een aangename temperatuur kon worden vervolgd. Hoewel wij in deze contreien meer sympathie voor PSV opmerkten.

Nu mocht het prima vertoeven zijn in Berghem, toch was het buiten evenzeer rond het vriespunt als in de rest van Nederland. Dat maakte het niet aangenaam om langs te lijn te staan. Het verloop van de wedstrijd droeg daar uit Apeldoorns gezichtspunt ook niet aan bij.

Het ging in deze wedstrijd om de bezetting van de onderste plaats, die aan het einde van dit seizoen onherroepelijk tot degradatie leidt, Alle reden dus om juiste in deze wedstrijd een stapje extra te zetten. Het onderling verschil was namelijk slechts één punt in de voordeel van Columbia. Bovendien waren de clubs daarboven niet eens zo ver weg, hoewel deze plaatsen tot nacompetitie zullen leiden.

De mooie droom was echter voor Columbia al snel voorbij. Na 9 minuten lag de bal reeds in het Apeldoornse net. Joeri Theunisse wist een aanval goed af te ronden (1-0). Gedurende de 1e helft bleek dat de beide teams niet zo veel voor elkaar onder deden, wat de ranglijst ook al deed vermoeden. Columbia had zelfs de beste kansen. Toch was de ruststand 1-0.

Na de hervatting een zelfde beeld als voor rust. En ook nu was het snel weer raak: Valentijn Smits bracht met zijn 2-0 nóg meer hoop in de Berghemse harten. Columbia sleepte nog één keer alle moed bij elkaar om de aansluitingstreffer te maken, maar helaas sterker nog: uit een uitval van de thuisclub scoorde Sem van Vugt in de 72e minuut de 3-0. Wat de bezoekers ook probeerden: het zat er niet meer in bij de geelzwarten. De rode lantaarn ging mee, achter in de bus naar Apeldoorn. We zullen hem een mooi plaatsje geven in het clubhuis, waar hij hopelijk niet al te lang zal hoeven te staan!

Volgende week is er al de kans op revanche. Voor een regionale derby komt Voorwaarts uit Twello naar Sportpark De Winkewijert. Laten we hopen dat het een echte ouderwetse derby wordt! Onze jongens kunnen uw steun goed gebruiken, dus zoek alle geelzwarte spullen bij elkaar en kom naar De Winkewijert! De wedstrijd begint op zondag 29 januari om 14:00 uur.

Opstelling van Columbia tegen Berghem Sport:

Yakub Ece, Mischa Hendriksen (52. Amro Abbas), Keanu Ruspana, Danny Koorevaar, Sjoerd ten Asbroek, Boy Nuesink, Stefan Derksen, Saied Smakolli, Leon de Bok (62. Mike Cyubahiro), Edilson Coelho en Rusambo Rajabu.

Deel deze pagina via: