NiEuWs,  Selectienieuws

Ook nu weer in de extra tijd naar nederlaag

Misschien is het beter dat Columbia een verzoek indient bij de bond om de stand na 90 minuten te hanteren als uitslag, dat zou een heleboel punten meer opleveren, want ook deze week ging het weer in de extra tijd fout.

De geelzwarten speelden vooral na rust een uitstekende wedstrijd, maar hebben het hele seizoen al moeite met scoren. Tegen De Bataven, dat 2e staat, werd het een wedstrijd, die alleszins het aanzien waard was. Beide ploegen konden de punten goed gebruiken, de gasten om bovenin de ranglijst de race tegen de concurrenten vol te houden en Columbia om onderin van de laatste plaats af te komen. Vanaf het begin werd er op de aanval gespeeld en dit leverde goede kansen op voor beide doelen. Opnieuw bleek dat Columbia zijn beste wedstrijden speelt, als de tegenstander ook voetballen wil. In de eerste helft hielden de teams elkaar in evenwicht, ook in het missen van kansen. De rust brak dan ook aan met een dubbelblanke stand.

Na de hervatting was Columbia de betere ploeg, maar na ongeveer 10 minuten was het De Bataven dat scoorde. Na een hoekschop viel de bal voor het doel op het hoofd van Berend Nunes, die van dichtbij raak kon koppen: 0-1. Hierna zette de thuisclub alles op alles en ging volop in de aanval. De ene kans was nog mooier dan de andere, maar de Columbianen kregen de bal er niet in. Tot de 84e minuut, toen het Stefan Derksen wel lukte om de Gendtse keeper te passeren: 1-1. Op dit moment is elk punt belangrijk, maar zoals reeds vele keren hiervoor, lukte het Columbia niet om dit punt over de streep te trekken. In de extra tijd ging het opnieuw fout. Matiz Garttener kopte de bal uit een corner in het doel: 1-2. Opnieuw een domper voor de geelzwarten. Dat er nog een penalty werd gegeven en de stand naar 1-3 werd getild, opnieuw door Matiz Garttener, was slechts van belang voor de statistiek. Columbia had meer verdiend, maar stond tenslotte weer met lege handen.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd op Sportpark De Winkewijert. De tegenstander is ook dan een ploeg die nog aan promotie denkt: Sportclub Bemmel staat op de 3e plaats. Op zondag 23 april is de aanvang om 14:00 uur.