Wedstrijdverslag

MASV veel te sterk voor Columbia

Na twee weken onderbreking ging dit weekeinde de competitie weer verder.
Voor Columbia stond er een bezoek aan MASV in Arnhem op het programma.
Als je naar de ranglijst keek, kon je ongeveer uitrekenen wat voor soort wedstrijd dit zou worden: 1e periode kampioen MASV tegen de hekkensluiter Columbia.

Het verschil in kwaliteit bleek al vanaf het begin. Bij de thuisclub voetballen in de aanval een paar jongens, die het niveau van de 1e klasse amateurs al lang zijn ontstegen. Goalgetter Youri Roseboom heeft al geroken aan het betaalde voetbal en talent Andy Visser speelt komend seizoen bij Vitesse. Beide spitsen worden omringd door een aantal zeer behoorlijke technische voetballers, die de Arnhemmers tot een van de grote kanshebbers voor promotie maken.

Al na 3 minuten lag de bal in het Columbia-doel, doelpuntenmaker Donovan van Hesse (1-0), vervolgens Youri Roseboom 2-0 (11e min.) en Andy Visser 3-0 (19e min.) voordat Columbia iets terug kon doen. Jamarro Diks gaf een assist op Leon de Bok, die voor de 3-1 zorgde in de 21e minuut. MASV scoorde nog 2 keer voordat het rustsignaal klonk. Youri Roseboom in de 35e minuut (4-1) en opnieuw Yuri Roseboom via de onderkant van de lat in de 43e minuut (5-1).

Ook na de thee hetzelfde beeld. De geelzwarten speelden best goed combinatievoetbal, maar in de aanval verzandde het. MASV bepaalde met een veldoverwicht de wedstrijd en was een stuk doeltreffender. In de 54e minuut scoorde Donovan van Heesen de 6-1 en Fedor Venema was de maker van de 7-1 in de 59e minuut. Toen was het de beurt aan de bezoekers: Mike C
zorgde in de 71e minuut voor 7-2. Het slotakkoord was echter weer voor MASV: Joey Wijnhoven bracht in de voorlaatste minuut de 8-2 op het bord. Dat er geen extra tijd was, verbaasde natuurlijk niemand.

Volgende week hopen we thuis weer eens aan de goede kant van de score te zitten. Op zondag 12 maart a.s. om 14:00 uur ontvangt Columbia op Sportpark De Winkewijert de geelzwarte collega’s van Leones uit Beneden Leeuwen. Kom onze jongens steunen in de strijd tegen degradatie!